Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2015: Aproape 2.600 de absolvenți din Alba sunt evaluați la engleză, franceză și germană

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 2.600 de absolvenți de liceu susțin, în 22-26 iunie, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, cei mai mulți fiind înscriși la engleză, potrivit inspectorului școlar Delia Gheorghiță.

Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, proba C a examenului.

La proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal, elevii au putut alege oricare limbă modernă studiată în liceu, indiferent dacă a fost studiată drept limba 1, limba a 2-a sau limba a 3-a de studiu, dacă a fost studiată în regim normal, intensiv, bilingv ori dacă a fost disciplină obligatorie sau opţională.

Evaluarea competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se face prin trei tipuri de probe, după cum urmează:

  1. a) probă scrisă;
  2. b) probă orală;
  3. c) probă de înţelegere a unui text audiat;

Din județul Alba sunt înscriși 2597 de absolvenți: 2326 la limba engleză, 242 la limba franceză și 29 la limba germană (alți 9 absolvenți de liceu au recunoscută proba orală). Luni au absentat 50 de absolvenți la limba engleză și 4 la limba germană.

Proba scrisă au susținut-o, luni, toți elevii. La următoarele două probe ei sunt programați pe zile, până joi. La engleză marți sunt programați 1621 de elevi, iar miercuri 705. La franceză: marți – 7, miercuri – 224, iar joi 11. La germană: marți – 28, miercuri – 1.

La examenul de Bacalaureat 2015 în județul Alba s-au înscris, în total, 3.029 de candidați dintre care 372 sunt din promoțiile anterioare, potrivit inspectorului școlar Delia Gheorghiță, secretar al comisiei județene de bacalaureat.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7-9 iulie.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 10 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști Un tânăr de 18 ani din Zlatna s-a răsturnat pe malul râului Ampoi cu o autoutilitară de la serviciu. După cercetările efectuate de polițiști s-a aflat că acesta nu avea permis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea