Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bacalaureat 2014 sesiunea de toamnă. Absolventă din Alba: ”Dacă promovez, plec dincolo”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorin Pavel03Astăzi se desfășoară probele orale ale examenului de Bacalaureat 2014 sesiunea de toamnă, testări care nu au pus mari probleme absolvenților de liceu din județul Alba. ”Probele orale sunt ușoare”, ”îmi este frică de matematică și română scris”, ”nu am dat BAC-ul în prima sesiune deoarece am avut probleme de sănătate”, ”dacă promovez plec dincolo”, ”lucrez la terasă și-mi este greu să mă descurc și cu învățatul”, au spus absolvenții la ieșirea din sala de examinare.

Unul dintre cele cinci centre de concurs din Alba se află la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, centru în care examenul nu este susținut doar de elevii din municipiul reședință de județ ci și din unele localități învecinate.

Reacții înainte și după proba orală într-o limbă străină

”Sunt din Republica Moldova și nu am putut da BAC-ul în prima sesiune deoarece am avut probleme de sănătate. A trebuit să plec acasă. Probele orale sunt foarte ușoare, nu creează probleme”, a spus o tânără, în timp ce-și aștepta rândul la proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

”Dacă promovez examenul plec dincolo. Acolo este și prietenul meu și cred că ar fi o alegere foarte bună”, este de părere o altă tânără.

Un alt absolvent a spus la ieșirea din școală că matematica și limba română scris sunt cele care ar putea crea probleme. ”La oral nu ne pică. A fost simplu și ieri și astăzi”.

Cei care susțin probele orale sunt fie absolvenți ai promoțiilor anterioare, fie elevi care au promovat anul în urma examenelor de corigență. În județul Alba circa 400 de elevi au susținut examenele de corigență 2014, iar în sesiunea de vară promovabilitatea a fost de aproape 70%.

”Eu lucrez la o terasă. Nu cred că mă înscriu anul acesta la facultate”, spune o absolventă din Teiuș, în vreme o colegă de-a ei a spus că este hotărâtă să rămână un an acasă, și poate, va ”încerca” apoi și studiile universitare.

La examenul de Bacalaureat 2014 din sesiunea august-septembrie sunt așteptați 1.005 candidați dintre care 272 sunt examinați la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

– au susţinut probele de evaluare a competenţelor, la care rezultatele nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă;

– au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

– au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probe orale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea