Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

BACALAUREAT 2014, la limba maternă. 66 de absolvenți de liceu din Alba susțin astăzi proba scrisă la limba maghiară

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examenul de BACALAUREAT 2014 continuă astăzi, 1 iulie cu proba scrisă la limba maternă. Baremele și subiectele vor fi afișate pe EDU.RO, până la ora 16.00. În județul Alba sunt așteptați 66 de absolvenți, toți la limba maghiară, conform inspectorului școlar Dan Cherecheș.

La proba la limba maternă cât și la restul probelor elevilor li se interzice să aibă în îmbrăcăminte sau în încălţăminte – telefoane mobile sau orice alte dispozitive electronice. Absolvenţii care încearcă să copieze sunt eliminaţi indiferent dacă materialele au fost introduse de ei “sau de cadre didactice din comisie”. Prevederile fac parte din Ordinul ministrului educaţiei naţionale privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2014, publicat în Monitorul Oficial.

Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi “eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Luni, 30 iunie, în județul Alba, patru elevi au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, iar un alt elev a fost eliminat în cursul săptămânii trecute, la limba engleză oral.

Rezultatele obţinute la Bacalaureat 2014 sunt foarte importante pentru admiterea la facultate, în condiţiile în care acestea sunt principalul criteriu la instituţiile de învăţământ superior care nu organizează examen de admitere.

Examenul de Bacalaureat 2014 continuă după următorul calendar:
1 iulie 2014 Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa
2 iulie 2014 Proba obligatorie profilului – – proba E)c) – proba scrisa
4 iulie 2014 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa
7 iulie 2014 Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)
7 iulie 2014 Depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 – 10 iulie 2014 Rezolvarea contestatiilor
11 iulie 2014 Afisarea rezultatelor finale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea