Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

BACALAUREAT 2014, în județul Alba. 65 de absolvenți susțin astăzi proba la limba maternă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bacalaureat-201401Astăzi, 11 iunie, 65 de absolvenți susțin proba de evaluare a competențelor lingvistice și de comunicare orală, din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, la limba maternă (maghiară). Dintre aceștia, 48 au terminat la Colegiul Naţional Bethlen Gabor din Aiud, iar 17 la Liceal Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” din Alba Iulia, potrivit informațiilor furnizate de vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat 2014 în Alba, inspectorul școlar Dan Cherecheș.

La probele orale de limba română şi limba maternă, subiectele cuprind texte literare şi nonliterare şi trebuie să aibă un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.

Candidaţii vor intra în sălile de examen la orele la care au fost programaţi. Aceştia vor extrage câte un bilet şi vor primi hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute.

Rezultatele obţinute de candidaţi la probele orale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea