Rămâi conectat

Curier Județean

Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă în Alba: Majoritatea elevilor examinaţi sunt utilizatori avansaţi ai limbii române

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proba A la bacalaureat 0003Ieri şi astăzi au fost programate primele două probe ale examenului de Bacalaureat 2013 din sesiunea de toamnă, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba şi literatura română şi la limba maternă. În judeţul Alba s-au înscris 272 elevi la limba română dintre care au fost prezenţi 244. Dintre aceştia 27,5% au primit calificativul de utilizator experimentat, 43,6% sunt utilizatori avansaţi, iar 28,9% au luat calificativul de utilizator mediu.

Marţi şi miercuri are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C a examenului de bacalaureat, iar în prima zi, la limba engleză au fost prezenţi 215 elevi din 247 înscrişi, iar la franceza 17 din 32 elevi înscrişi.

În 22 şi în 23 august este programată evaluarea competenţelor digitale, proba D a examenului de Bacalaureat 2013 din sesiunea de toamnă, la care s-au înscris 272 de elevi.

În această sesiune vor fi cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Accesul în sală la bacalaureat se face pe bază de act de identitate

Pentru toate probele, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de a începe. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale, până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea