Rămâi conectat

Curier Județean

BAC 2015: Șase absolvenți din Alba au susținut proba la limba maternă. Peste 400 de candidați, așteptați miercuri la matematică și istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șase absolvenți din județul Alba au susținut, marți, proba scrisă la limba și literatura maternă, iar miercuri, 431 de candidați sunt așteptați la istorie și matematică, potrivit inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș.

În Alba, examenul se organizează în patru centre de evaluare: La Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia – 219 înscriși (88 la limba română, 104 la proba obligatorie a profilului, 157 la proba la alegere a profilului și specializării), la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș – 139 înscriși (60 la limba română, 79 la proba obligatorie a profilului, 104 la proba la alegere a profilului și specializării), la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud – 200 înscriși (109 la limba română, 6 la limba maghiară, 114 la proba obligatorie a profilului, 121 la proba la alegere a profilului și specializării), la Liceul ”HCC” Abrud – 189 înscriși (103 la limba română, 134 la proba obligatorie a profilului, 117 la proba la alegere a profilului și specializării).

Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte este 5.00, iar media finală a notelor la toate disciplinele, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.00.

Citește și Bacalaureat 2015: Modele de subiecte şi bareme. Calendarul simulărilor şi a examenelor

La sesiunea august — septembrie 2015 a examenului de bacalaureat s-au înscris aproximativ 55.000 de candidați, potrivit unei centralizări a Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ).

Potrivit metodologiei, absolvenții care susţin examenul de bacalaureat nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

În județul Alba, 370 de candidaţi au fost așteptați să susțină proba la limba şi literatura română şi au primit, în funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, două tipuri de subiecte.

Examenul va începe la ora 9.00 și ține trei ore. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Calendar:

13 – 17 iulie 2015 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen

17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

18 -19 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

20 – 21 august 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

24 august 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

25 august 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

28 august 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

31 august 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

1-2 septembrie 2015 Rezolvarea contestaţiilor

3 septembrie 2015 Afişarea rezultatelor finale (D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea