Update: Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursurile celor 67 de contrabandişti de ţigări aduse din Serbia. Acesta este dosarul cu cei mai mulţi arestaţi de pe rolul instanţei

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a respins marţi recursul declarat de cele 67 de persoane pe numele cărora au fost emise ordonanţe de reţinere în 19 decembrie. Procurorii DIICOT Hunedoara cu sprijinul poliţiştilor de la BCCOA Alba, au reţinut 62 de persoane sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţogări.

Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pe numele a 67 de persoane, dintre care 5 în lipsă. Soluţionarea recursului revine instanţei albaiuliene.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În urma unei şedinţe de judecată ce a durat peste 7 ore, Curtea de Apel Alba Iulia a respins marţi, 27.12.2011, recursurile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara de săptămâna trecută prin care au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 67 de inculpaţi acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia pronunţată în şedinţă publică este definitivă„, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al instanţei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Acesta este dosarul cu cel mai mare număr de arestaţi aflat până acum pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Lista completă a acestora poate fi consultată la adresa: http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=57&d=OTcwMDAwMDAwMDA1NTg5MA**

Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCOA Alba au desfăşurat în dimineaţa zilei de 19 decembrie 110 percheziţii domiciliare pe raza a 11 judeţe în vederea “destructurării a şapte grupări infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări, alcool şi cafea introduse ilegal pe teritoriul României din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia.  În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. La acţiune au participat peste 600 de poliţişti din cadrul D.C.C.O. şi a structurilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele vizate, precum şi luptători de intervenţie rapidă. În cauză s-a beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. Faţă de 107 suspecţi, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat“.

Ioana PITICARIU

Dan HENEGAR

Must de Jidvei