Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Avocații din Alba amenință cu PROTESTE și paralizarea actului de JUSTIȚIE dacă se va majora contribuția CASS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avocații din Alba amenință cu PROTESTE și paralizarea actului de JUSTIȚIE dacă se va majora contribuția CASS

Consiliul Baroului Alba respinge ferm si dezaprobă intenția Guvernului de a impune măsuri fiscale care ar stabili in sarcina avocaților și a celorlalte profesii liberale o sarcina fiscala enormă prin modificarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal în sensul plații unei contribuții CASS neplafonat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Asemenea modificari nu sunt decat expresia unei flagrante inechitati sociale, discriminand in mod nejustificat corpul profesional al avocatilor si celelalte profesii liberale.

Excluderea avocatilor din categoria persoanelor care plătesc contribuția CASS in funcție de plafonul aplicabil stabilit de lege, încalcă dispozitiile art.16, art.44 , art.45, art.47 si art.56 din Constitutia Romaniei.

Majorarea contributiei CASS va avea un un impact economic deosebit de grav asupra intregului corp profesional al avocaților cu repercursiuni grave in activitatea de apărare a drepturilor si interesele cetățenilor.

Baroul Alba, alaturi Uniunea Nationala a Barourilor din România si celelalte barouri din tara, manifesta deplină deschidere la un dialog instituțional si solicită in mod imperativ Guvernului Romaniei sa nu adopte proiectul de act normativ vădit discriminatoriu.

In condițiile in care Guvernul nu va da curs solicitării noastre, vom iniția forme de protest care vor duce la paralizarea actului de justitie.

Baroul Alba isi exprima speranta ca încă ne aflam intr-un stat de drept in care Guvernul și ceilalți factori decizionali au obligația de a respecta rolul avocatului in sistemul judiciar si social și că nu ne îndreptăm spre un stat totalitar in care rolul avocatului este unul decorativ.

Decan, Av.dr. Mihai BACO


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea