Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Avertismentul unui economist: Criza a început și este la ea acasă în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avertismentul unui economist: Criza a început și este la ea acasă în România

Economiștii au explicat că vom avea de plătit și mai mult din cauză că inflația a crescut foarte mult în România. Şedinţa de politică monetară din 5 aprilie va veni probabil cu primul pas de majorare dublat faţă de cel anterior, de la 0,25% la 0,50% ca şi pas de majorare în lupta cu inflaţia şi păstrarea unui curs de schimb relativ stabil.

„Criza a început, criza este la ea acasă în România. Avem o criză care încă nu s-a rezolvat, cu pandemia, din punct de vedere economic consecințele sunt cele actuale. Criza energetică, asta e foarte importantă, o să vină și prețuri mai mari la alimente, este imposibil să evităm o creștere și a ratelor, pentru că Banca Naţională a așteptat să mai stopeze din inflație, lucrează cu dobânda, ridică dobânda, sigur că efecte contrare, pentru că aceste efecte contrare îi încarcă pe cei care au credite, iar creșterea dobânzii să nu credeți cumva că e o chestiune suplimentară”, a declarat Mircea Coșea la RTV.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Lucrurile nu vor fi ca înainte, nu se va împrumuta populația României exact ca înainte, băncile nu vor funcționa ca înainte, vor fi dificultăți. Nu se știe nimic despre locurile de muncă, despre veniturile pe care le au, trăim într-o criză extraordinar de lipsită de predictibilitate, deci eu cred că vom asista la o reducere a apetitului populației române pentru credite, oamenii vor deveni mai prudenți pentru că incertitudinea pe care o oferim nu ne dă posibilitatea să trăim ca înainte”, a adăugat analistul.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea