Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Avertismentul Ministrului Muncii pentru parlamentari: Reducerea CAS ar putea duce la scăderi de salarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

parlamentAvertisment din partea Ministrului Muncii pentru parlamentarii care vor reducerea CAS. O astfel de măsură ar putea atrage după sine tăieri de salarii în sistemul bugetar, spune Dragoş Pîslaru. Totodată, ministrul muncii adaugă că o astfel de măsură ar însemna pierderi la bugetul de stat de 7,7 miliarde de lei anual.

„Nu există nicio ţară în lume care să aibă mai multe beneficii din partea statului, salarii mai mari pentru funcționari şi în acelaşi timp taxe mai mici. Nu există aşa ceva. Deci trebuie să păstrăm un echilibru, pentru că la finalul zilei, dacă nu ne mai ajung banii, va trebui să tăiem de undeva şi vom tăia iar din salariile publice. E un avertisment extrem de serios”, a spus ministrul la emisiunea Kilometrul O de la Digi24.

Declarația sa vine în contextul în care parlamentarii au votat legi cu impact bugetar, chiar dacă Guvernul nu are bani pentru aplicarea lor. Două iniţiative ale PSD, una privind reducerea CAS şi o alta privind introducerea unui impozit specific în turism, au trecut de Senat, fără a se ţine cont de poziţia Ministerului de Finanţe.

Și ministrul de Finanţe a avertizat asupra impactului bugetar al acestei măsuri.

„Am făcut un calcul de impact, ar costa bugetul 7,7 miliarde de lei. Nu avem loc pentru o reducere a veniturilor atât de mare”, a spus Anca Dragu, ministrul de Finanţe.

sursa: digi24.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea