Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Avertismentele NATO despre pericolul unui nou război mondial: ”Societatea trebuie să se implice”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Avertismentele NATO despre pericolul unui nou război mondial: ”Societatea trebuie să se implice”

Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a emis avertismente serioase cu privire la posibilitatea unui nou război mondial și a subliniat importanța implicării întregii societăți în pregătirea pentru astfel de scenarii. Acesta a precizat că nu doar armata trebuie să fie capabilă să opereze într-un conflict sau război, ci întreaga societate trebuie să se pregătească pentru a face față situațiilor de criză.

Amiralul Bauer a exemplificat pregătirea populației din Suedia, unde guvernul a sfătuit cetățenii cu privire la rezistența în cazul începerii unui conflict armat. Ministrul suedez al Apărării Civile, Carl-Oskar Bohlin, a încurajat funcționarii să asigure puncte de refugiu, planuri de urgență pentru apă și provizii de alimente. El a sfătuit angajații să discute cu angajatorii lor despre rolul lor în cazul unui război la locul de muncă și să se pregătească pentru a putea continua să lucreze în condiții dificile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Sunteți o persoană fizică? Bun, atunci v-ați asumat responsabilitatea pentru pregătirea locuinței dumneavoastră? V-ați gândit dacă aveți timp să vă înscrieți într-o organizație de apărare voluntară? Dacă nu: treceți la acțiune!”, a declarat Bohlin.

Avertismentul NATO subliniază că societatea trebuie să fie pregătită pentru diverse scenarii de criză, iar populația ar trebui să aibă resurse esențiale precum apă, radio cu baterii și lanterne pentru a supraviețui în primele 36 de ore ale unei situații de urgență.

În cadrul unei reuniuni la Bruxelles, amiralul Rob Bauer a subliniat necesitatea unei transformări majore a NATO, trecând de la o perioadă de predictibilitate la o epocă în care trebuie să ne așteptăm la neprevăzut. El a declarat că trebuie să ne concentrăm pe randament pentru a fi eficienți în fața oricărui scenariu posibil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă În 3 mai 1975, la Campionatul european (feminin) de gimnastică de la Skien, în Norvegia, Nadia Comăneci, la acea vreme o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea