Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Avertisment. Dacă nu se retrage OUG referitoare la modificarea Codului penal, România riscă să-și piardă dreptul de vot în Uniunea Europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă Guvernul Grindeanu nu retrage ordonanţa referitoare la modificarea Codului penal, România riscă să-şi piardă dreptul de vot în UE! Potrivit Digi24, avertismentul vine de la preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), Gunther Krichbaum.

Uniunea Europeană are prevăzută această sancţiune pentru cazul în care, într-o ţară membră, există ameninţări sistematice la adresa statului de drept. Procedura nu a fost folosită niciodată, deşi Polonia a fost ameninţată recent cu suspendarea dreptului de vot pentru încălcarea libertăţii presei.

Oficialul german (creștin-democrat) i-a cerut preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, să-l convoace urgent pe Sorin Grindeanu la Bruxelles şi să-i ceară să retragă ordonanţa. Gunther Krichbaum apreciază drept îmbucurător faptul că populaţia se opune măsurii, calificată de el drept o lovitură dată statului de drept. UE trebuie să fie de partea manifestanţilor şi să îi sprijine, mai spune el.

Președintele Comisiei ar trebui să îl convoace de urgență pe premierul român la Bruxelles și să îi solicite retragerea de îndată a măsurile propuse. În cazul în care guvernul român refuză să raspundă la acest apel, va trebui aleasă altă cale. Comisia ar trebui să inițieze în aceasta situație o procedură conform noului mecanism pentru asigurarea statului de drept. În cazul în care guvernul nu cedează, România risca pierderea drepturilor de vot la nivel european”, a scris acesta.

De altfel, deputatul german precizează că situaţia din România va fi discutată la următoarea şedinţă a Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

Un alt avertisment pentru România a venit, joi, chiar de la vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a spuscă România riscă să piardă fonduri europene.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea