Rămâi conectat

Actualitate

Avertisment al OMS: Europa este, din nou, epicentrul pandemiei de COVID-19

Publicat

în

Avertisment al OMS: Europa este, din nou, epicentrul pandemiei de COVID-19

Europa este, din nou, „epicentrul” pandemiei de COVID-19, cazurile de infectare cu COVID-19 înmulțindu-se, în ultimele săptămâni, pe continent, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

Hans Kluge, şeful OMS Europa, a declarat, la o conferinţă de presă susţinută joi, că – până în februarie – pe continent este posibil să fie înregistrate alte 500.000 de decese asociate Covid-19. El a spus că motivul este insuficienta utilizare a vaccinurilor existente.

Electrica Furnizare Discount

„Trebuie să ne schimbăm tacticile, să reacţionăm la creşterile de cazuri şi să prevenim să apară, în primul rând”, a explicat el, citează BBC.

Rata vaccinării a scăzut pe continent în ultimele luni. Dacă în Spania sunt vaccinaţi complet 80% dintre locuitori, Franţa şi Germania au înregistrat cifre mai mici – 68%, respectiv 66% -, iar în ţările din centrul şi estul Europei acestea sunt mai scăzute.

Doar 32% dintre ruşi erau complet vaccinaţi până în octombrie 2021.

Kluge a dat vina şi pe relaxarea restricţiilor pentru creşterea numărului de infecţii în regiunea OMS Europa, care cuprinde 53 de ţări, inclusiv părţi din Asia Centrală. Până în prezent, OMS a înregistrat în această regiune 1,4 milioane de decese asociate Covid-19.

În ultimele patru săptămâni, cazurile în Europa au crescut cu peste 55%, în ciuda unui stoc important de vaccinuri, a spus Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS, iar dr. Mike Ryan a afirmat la aceeaşi conferinţă că ceea ce se întâmplă în Europa este „un foc de avertisment pentru întreaga lume”.

Comentariile lor au venit după ce Germania a înregistrat 34.000 de contaminări în decurs de 24 de ore, o creştere record. Deşi numărul este mai scăzut decât cel mai recent din Marea Britanie – de peste 37.000 de cazuri – oficialii din sănătatea publică sunt îngrijoraţi că un al patrulea val de infectări ar putea duce la mai multe decese şi pune presiune pe sistemul sanitar. În ultimele 24 de ore, în Germania au fost înregistrate 165 de decese asociate bolii, faţă de 126 de decese, în urmă cu o săptămână.

Cea mai mare creştere a numărului deceselor a fost înregistrată în ultima săptămână în Rusia, cu peste 8.100, şi în Ucraina, cu 3.800. Ambele ţări au rate de vaccinare foarte scăzute, iar Ucraina a anunţat pentru ultimele 24 de ore un record de 27.377 de noi cazuri.

România a înregistrat săptămâna aceasta cel mai mare număr de decese pentru 24 de ore, 591, în timp ce în Ungaria numărul cazurilor descoperite zilnic a crescut mai mult decât dublu în ultimele şapte zile, la 6.268.

„Trebuie să vaccinăm ceva mai mulţi oameni”, a mai spus Ryan, care a făcut apel la autorităţi să acopere lacunele din acţiunile lor.

Săptămâna aceasta, Guvernul olandez a spus că va reimpune purtarea măştii şi distanţarea fizică în mai multe spaţii publice, după ce numărul internărilor a crescut cu 31% în decurs de şapte zile.

Letonia impune o stare de urgenţă de trei luni, începând de luni, în contextul unui nivel record de infecţii.

Croaţia a înregistrat joi 6.310 noi cazuri, cel mai mare număr de până acum. Slovacia a raportat al doilea cel mai mare număr de cazuri, iar Cehia a revenit la nivelurile din primăvară.

Şi în ţările cu rate mari de vaccinare au fost înregistrate creşteri, dar nu atât de dramatice.

Spania a înregistrat, joi seară, pentru ultimele 24 de ore, 3.291 de cazuri noi şi 15 decese. Încidenţa a urcat cu 2,3 puncte, la 51,61 de cazuri pentru fiecare 100.000 de locuitori.

Italia, care are o rată bună de vaccinare în cazul persoanelor cu vârste de peste 12 ani, a înregistrat totuşi o creştere cu 16,6% în ultima săptămână.

În Portugalia, numărul infecţiilor a crescut peste 1.000, pentru prima dată în două luni.

La nivel global, de la descoperirea coronavirusului SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate aproximativ 250 de milioane de cazuri de infectare şi peste 5 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. În întreaga lume, au fost administrate 7,15 miliarde de doze de vaccin anti-Covid.

Sursa: g4media.ro

Publicitate

Actualitate

Cauciucurile de iarnă: Când trebuie montate și ce amenzi riscă șoferii care nu respectă regula

Publicat

în

Conducătorii auto trebuie să fie pregătiți să își monteze cauciucurile de iarnă în locul celor de vară iar momentul se apropie cu repeziciune, cu atât mai mult cu cât în unele zone montane deja a și nins.

Legislația în domeniu, respectiv Codul Rutier, nu prevede o dată anume de la care cauciucurile de iarnă trebuie să fie puse însă este specificat faptul că că pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei autovehiculele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, ceea ce este și logic.

În cazul nerespectării regulii, amenzile sunt cuprinse între 9 și 20 de puncte de amendă, adică între 1.305 lei şi 2.900 lei. În plus, pe lângă amendă, şoferilor li se reţine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia.

Electrica Furnizare Discount

Anvelopele de iarnă trebuie să aibă înscripţionate însemnele „M+S”, „M.S.” sau „M&S”, unde „M” reprezintă abrevierea de la cuvântul „mud” (noroi, trad.), iar „S” este abrevierea de la „snow”, adică zăpădă.

O reglementare importantă este cea care vizează diferenţierea montării anvelopelor de iarnă în funcţie de tipul vehiculului, respectiv echiparea cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau montarea pe aceste roți a unor lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate pentru următoarele autovehicule:

– vehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată de până în 3,5 tone, inclusiv:

– vehicule de transport persoane cu nouă sau mai puține locuri pe scaune (inclusiv cel al conducătorului auto), unde este necesară simpla dotare a vehiculului cu anvelope de iarnă;

– vehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată de mai mult de 3,5 tone;

– vehicule de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune (inclusiv cel al conducătorului auto).

Sursa: dcbussines.ro

Citește mai mult

Actualitate

Schimbări radicale din cauza creșterii prețurilor la gaze și energie electrică: Români ar putea fi nevoiți să renunțe la propriul confort

Publicat

în

Schimbări radicale din cauza creșterii prețurilor la gaze și energie electrică: Români ar putea fi nevoiți să renunțe la propriul confort

Criza prețurilor la gaze și energie electrică la nivel mondial continuă, iar specialiștii trag semnale de alarmă și susțin că este posibil să fim nevoiți să renunțăm la propriul confort. Facturile vor fi extrem de mari în perioada sezonului rece, așa că este posibil să recurgem la economii pentru a putea face față cheltuielilor.

Conform specialiștilor, viitorul nu sună deloc bine în ceea ce privește criza energetică și a gazelor. Timpul nu va duce la o ameliorare a acestei probleme, ci din contră, ea se va accentua. Facturile vor fi din ce în ce mai mari și este posibil să avem parte chiar și de un blackout, adică o pană extinsă de energie electrică la nivel mondial.

Din cauza majorărilor, mulți nu vor mai face față cu cheltuielile alocate pe facturile la încălzire și energie electrică. Singura metodă, spun specialiștii, va fi economia. Oamenii vor renunța la propriul conform și vor încerca să consume mai puțin curent sau gaze naturale.

Electrica Furnizare Discount

“Este un fenomen global, care afectează toate economiile. Uitaţi-vă ce se întâmplă cu criza aprovizionării din Statele Unite. Iar problemele au început dinainte de pandemie – se numeşte “răzbunarea vechii economii”.

Pandemia n-a făcut altceva decât să adâncească toate aceste probleme. Nu este inedit pentru Europa neapărat, sunt reminiscenţe ale problemelor economice mai adânci”, afirmă Jeff Curie, reprezentant al Goldman Sacks, una dintre cele mai mari instituţii bancare din lume.

Creşterea abruptă a preţurilor din Marea Britanie, de luna trecută, a făcut ca unele companii din industrie să reducă producția și să solicite ajutor de stat. Asta ar putea fi un indicator pentru ceea ce ar putea urma să se întâmple la nivelul întregului continent, în perioada următoare”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă.
Șansele unui blackout în energie sunt reduse, însă lipsa de gaze ar putea fi semnalată în luna februarie

Dumitru Chisăliță susține că problema cea mai mare pentru români nu va fi în ceea ce privește energia electrică. Sunt slabe șanse să avem o pană de curent, însă în ceea ce privește gazele naturale, lucrurile nu stau deloc bine. Conform acestuia, România ar putea rămâne fără sursa principală de încălzire chiar în plină iarnă. În luna februarie, sunt șanse mari ca mulți consumatori să fie opriți pentru ca populația să nu sufere.

“Probabilitatea este totuși mică, redusă (pentru blackout – n.red.). Dar trebuie să avem în vedere totuși că această iarnă este una atipică, în special din perspectiva alimentării cu gaze naturale, urmare a modificărilor importante în fluxurile de gaze (…).

Pe energie electrică eu aș fi foarte rezervat. Probabilitatea pe energie electrică este mult inferioară față de probabilitatea pe gaze naturale. Pe gaze naturale perioada critică este luna februarie, pentru că este o luna cu temperaturi deosebit de scăzute și este o luna în care gazele din depozitele de înmagazinare sunt epuizate.

Am putea să avem zile fără gaze la unii consumatori. Există posibilitatea ca în luna februarie, în situația unor temperaturi foarte scăzute și pe termen lung, anumiți consumatori să trebuiască să fie opriți, astfel încât populația să nu sufere”, a explicat președintele Asociației Energia Inteligentă.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Publicat

în

Vitaminele care țin departe răcelile, gripele şi virozele: Ce se recomandă pentru întărirea sistemului imunitar

Mihaela Bilic recomandă întărirea sistemului imunitar pentru a ne proteja în sezonul rece, scrie romaniatv.net. O metodă bună și ieftină sunt vitaminele, susține specialistul.

”Sunt două tipuri de vitamine, unele care se dizolvă în grăsime (liposolubile): A, D și E. Sunt cele cu care corpul poate face depozite. Deci organismul are grijă de partea aceasta, deci nu trebuie să luăm suplimente prea multe pentru că există riscul de acumulare prea mare şi atunci mai rău stricăm decât beneficiem de prezenţa lor. Ele sunt antioxidante.

Celelalte vitamine sunt hidrosolubile, se dizolvă în apă: grupul de vitamine B și vitamina C. B-urile se găsesc în toate alimentele, B-12 se găsesc doar în produsele de origine animală. Nu avem voie să fim vegetarieni, mai ales când e vorba de copii. În schimb, vitamina C se elimină rapid, în fructe și legume, la 48 de h după cules scade la jumătate. Așa că nu ar fi rău în această perioadă să luăm un strop de supliment pentru imunitate, asta înseamnă cam 1 gram pe zi măcar o lună”, a declarat Mihaela Bilic.

Electrica Furnizare Discount

Mihaela Bilic: Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar

Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă cu privire la stresul zilnic și alimentația pe care o adoptăm. Specialistul susține că sistemul imunitar poate fi afectat.

”La nivelul intestinului, la nivelul acestei microbiote despre care vorbim, zahărul are rol negativ. Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar. Microbiota a fost definită ca un organ de sine stătător. Microbiota înseamnă miliarde de bacterii cu care noi conviețuim. Două kilograme din greutatea unui om de 60 de kilograme sunt reprezentate din bacteriile acestea benefice care ne populează organismul. Dacă nu ținem cont de aceste bacterii, atunci ne scade imunitatea și rezistența la boli. Acest „organ” imunitar”. 70% din imunitatea noastră trăieşte în intestin. Organismul nostru e populat cu aceste bacterii, dacă noi nu le hrănim nu mai aveam această armată biologică ce ne apără.

Noi ne naştem sterili la nivelul intestinului. Copilul trebuie să intre în contact cu cât mai multe alimente diferite. Trebuie să aibă contact cu 15 alimente, zilnic. Avem o alimentaţie plină şi sănătoasă, dar câteodată,mai ales după un tratament cu antibiotice, avem nevoie de aceste suplimente ca să întregim culturile bacteriene care au fost distruse. Suplimentele cu acele probiotice sunt cele mai benefice metode de a ne dezvolta şi a ne întări imunitatea pentru că nu au niciun efect secundar.

Noi le dăm în ideea în care o parte din acele bacterii se vor coloniza, vor rămâne în intestin pentru că inclusiv cu vârsta diversitatea acestor bacterii benefice scade din cauza vârstei, din cauza stresului. Stresul, pe lângă zahăr şi o alimentaţie excesiv de bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi pentru că mor de foame dacă nu le hrănim. Nu realizăm că carbohidraţii ne hrănesc aceste bacterii, avem stresul, antibioticele. Tot ce aducem în intestin ne dezechilibrează această microbiotă. Produsele care fermentează sunt foarte benefice. Avem borşul, drojdia, care la fel sunt foarte bune”, a declarat Mihaela Bilic, la ”Vorbeşte lumea”.

Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare