Rămâi conectat

Ştirea zilei

Autostrăzi și drumuri care primesc bani în 2019. Autostrada Unirii, aproape uitată

Ziarul Unirea

Publicat

în

În anul 2019, Ministerul Transporturilor primeşte un buget de 11,66 miliarde de lei, o majorare de aproape 55% faţă de cheltuielile pe care le-a realizat anul trecut, de numai 7,5 miliarde lei. Podul de la Brăila de peste Dunăre este proiectul care va primi cea mai mare finanţare în acest an, în timp ce Autostrada Unirii e deja aproape uitată.

Proiectul de buget pe 2019 include investiţii în infrastructura de transport de 5,6 miliarde lei, din care 4,1 miliarde de lei aferente proiectelor finanţate din fonduri europene, potrivit economica.net.

Datele analizate de publicaţie arată că podul de peste Dunăre de la Brăila beneficiază de cei mai mulţi bani în domeniul infrastructurii rutiere, în acest an, respectiv 362,84 milioane de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Autostrada Transilvania, cum mai este numită autostrada Bechtel, primeşte o alocare semnificativă de fonduri, de 164,4 milioane de lei. Pentru Autostrada Sebeş – Turda, Guvernul propune un buget de 160 de milioane de lei.

Statul alocă fonduri mari şi pentru proiecte care abia încep anul acesta, precum Drumul Expres Craiova – Piteşti. În acest caz, propunerea de alocare bugetară este de 151 milioane de lei.

Şi alte proiecte care abia încep anul acesta sunt prinse în bugetul Ministerului Transporturilor pe 2019, precum Autostrada Sibiu – Piteşti, Autostrada de Centură Bucureşti, Centura Bacău care include primii kilometri de autostradă din Moldova, pasaje de pe centura Capitalei dar şi Centura de Sud a Timişoarei.

Bani pentru 200 de metri din Autostrada Unirii

Asociaţiile care susţin urgentarea construirii Autostrăzii Unirii, respectiv autostrada care ar trebui să unească Moldova de Transilvania, au protestat faţă de faptul că bugetul pe anul 2019 nu include bani pentru realizarea A8. Iaşi – Târgu Neamţ –Târgu Mureş. Este vorba despre asociaţiile „Moldova vrea autostradă”, „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” şi „Împreună pentru A8”.

Lipsa banilor din buget în condiţiile în care există o lege promulgată de preşedintele Klaus Iohannis care impune realizarea proiectului a fost numită de cele trei asociaţii „o nouă acţiune sfidătoare a Guvernului la adresa Moldovei”.

Luni, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a transmis către Ministerul Transporturilor un text, pentru a fi inclus în legea bugetului pentru 2019, prin care vor trebui să fie alocaţi bani necesari realizării documentaţiilor pentru un tronson din Autostrada A8.

„Pentru Autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, sunt prinse în proiectul de buget credite bugetare în valoare de 9 milioane lei şi credite de angajament (pentru anii viitori, angajate în acest an) în valoare de 37 milioane de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, pentru G4Media.

Cu toate acestea, din suma prevăzută pe acest an, respectiv 9 milioane lei (aproape 2 milioane de euro) s-ar putea construi în jur de 200 de metri de autostradă.

 

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Ciuperci periculoase în piața agroalimentară din Alba Iulia: 16 kilograme, distruse de DSVSA Alba

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Ciuperci periculoase în piața agroalimentară din Alba Iulia: 16 kilograme, distruse de DSVSA Alba

O cantitate de 16 kilograme de ciuperci culese din pădure, expuse spre comercializare în piața agroalimentară din Alba Iulia, zona Cetate, au fost confiscate de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba. Vânzătorul nu prezenta acte de proveniență, iar marfa sa a fost distrusă, în conformitate cu normativele sanitare veterinare în vigoare. Astfel de ciuperci nu sunt destinate consumului uman și pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea consumatorilor.

O echipă de inspectori sanitar-veterinari a efectuat marți, 27 septembrie, împreună cu reprezentanții poliției, un control în piața agroalimentară din Alba Iulia.

Unul dintre comercianții aflați în piață a expus spre comercializare ciuperci fără a deține vreun document privind proveniența, calitatea și conformitatea produsului. Persoana în cauză a declarat inspectorilor DSVSA Alba că nu a existat nici un cumpărător pentru ciupercile expuse, iar întreaga cantitate adusă a pus-o la dispoziția autorităților pentru a fi distrusă. În urma controlului s-a constatat că ciupercile au fost culese din pădurea de la marginea orașului Zlatna.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel de controale vor continua în toate piețele din județul Alba. Conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în piețe este permisă comercializarea doar a produselor alimentare care fac obiectul specificat în documentul sanitar-veterinar emis de autoritatea competentă locală, respectiv DSVSA Alba. De asemenea, în piețe pot fi vândute doar produse pentru care se deține atestat de producător sau produse care provin din unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Amintim consumatorilor să nu cumpere ciuperci din surse neautorizate. Consumul ciupercilor din pădure – fără a fi analizate, culese de către persoane neabilitate – sau din alte locuri necunoscute, reprezintă un risc major pentru sănătate și poate cauza intoxicații acute la consumatori. Ciupercile necomestibile se pot confunda foarte ușor cu cele comestibile, fiind recomandată achiziționarea lor doar din unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar: magazine și depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, aprozare, ciupercării sau alte unități de profil.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO UPDATE| ACCIDENT rutier la Șard: Două persoane rănite după o coliziune între un autobuz și un autoturism

FURDUI Alexandru

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Șard: Două persoane rănite după o coliziune între un autobuz și un autoturism

Un accident rutier a avut loc miercuri, 28 septembrie 2022, în jurul orei 09.30, pe raza localității Șard, comuna Ighiu.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială, un echipaj de prim ajutor și o ambulanță SAJ, pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe raza localității Șard, comuna Ighiu.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un accident produs între un autoturism și un autobuz, posibil 2 victime.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE 2: Până la ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, din autobuz s-au autoevacuat 15 pasageri.

UPDATE: Traficul rutier este îngreunat pe DN 74, pe raza localității Șard, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autobuz și un autoturism. Din primele cercetări rezultă că șoferul autoturismului nu ar fi pastrat distanța în mers și ar fi intrat în coliziune cu autobuzul.

În urma accidentului două persoane primesc îngrijiri medicale, fiind rănte, cel mai probabil, ușor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

RECORD doborât de un elev militar din Alba Iulia: Câte tracțiuni a reușit să facă

Ziarul Unirea

Publicat

în

RECORD doborât de un elev militar din Alba Iulia: Câte tracțiuni a reușit să facă

Elev sergent Andrei Aloman a doborât recordul colegiului militar la tracțiuni. Andrei a reușit să execute 36 de tracțiuni, vechiul record, înregistrat înainte de anii ’90, fiind de 31 de tracțiuni.

Pentru a reuși această performanță, Andrei s-a antrenat zilnic timp de opt luni și spune că și-a testat cu adevărat limitele din punct de vedere fizic.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Pentru început mi s-a părut interesant faptul că aș putea intra în istoria colegiului înregistrând această performanță. Mai apoi, încercarea mea nu s-a mai dorit a fi doar o doborâre a recordului, ci și să-mi depășesc limitele, pentru că atunci când te întreci cu tine însuți îți formezi un caracter puternic şi frumos. Pe lângă antrenamentul fizic intens, am avut și o dietă echilibrată, toate acestea ajutându-mă să ajung la condiția fizică necesară acestui efort. Dar, a trebuit stabilesc un echilibru între antrenamente și școală, pentru a nu neglija sub nicio formă studiul”, a mărturisit elevul sergent Andrei Aloman.
Te felicităm Andrei pentru efortul fizic depus, îți dorim mult succes în obținerea și a altor rezultate sportive!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea