Autostrada Sibiu – Orăştie, ameninţată de alunecări de teren. Şanțuri adânci au apărut în versanții instabili, iar pământul se surpă la fiecare câțiva metri
Autostrada Sibiu-Orăștie se află sub ameninţarea alunecărilor de teren. Filmările arată că pe o porţiune de zece kilometri, în versanții instabili au apărut șanțuri adânci, iar pământul se surpă la fiecare câțiva metri. Versanții au rămas nestabilizați după ce statul român, nemulțumit de calitatea lucrărilor, a reziliat contractul cu firma din Italia care se ocupa de proiect.
La doar un an după ce constructorul a părăsit zona, se văd urmele unor alunecări de proporţii.
Sătenii din Aciliu spun că terenul aici a fost mereu instabil. De când cu lucrările la autostradă, au început să fie afectate și casele, și drumul.
Specialiştii militează pentru împădurirea terenului.
În proiectul inițial erau prevăzute de altfel lucrări de drenare și de plantare. Doar că nu s-au mai realizat.
Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: „Se lucrează la consolidarea terenului respectiv, inclusiv prin foraje. Nu este afectat corpul acestei autostrăzi și, la ora actuală, se circulă în condiții de siguranță”.
Autostrada Orăștie-Sibiu a fost urmărită de probleme încă de la inaugurare. Drenajele ineficiente au creat pungi de apă în teren, aşa că au apărut şi fisuri, iar o porțiune ce risca să se prăbuşească a fost demolată şi refăcută.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Stadiul lucrărilor la proiectele de infrastructură de la Blaj: Când începe construcția variantei ocolitoare
Stadiul lucrărilor la proiectele de infrastructură de la Blaj: Când începe construcția variantei ocolitoare Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj, a anunțat vineri, 17 ianuarie 2025, care este stadiul a trei proiecte de infrastructură aflate în derulare în prezent. Citește și: Sala polivalentă din Blaj printre proiectele excepționale de arhitectură și design, în 2025 ”Împreună […]