Rămâi conectat

Politică Administrație

Autostrada Sibiu – Orăştie, ameninţată de alunecări de teren. Şanțuri adânci au apărut în versanții instabili, iar pământul se surpă la fiecare câțiva metri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrada Sibiu-Orăștie se află sub ameninţarea alunecărilor de teren. Filmările arată că pe o porţiune de zece kilometri, în versanții instabili au apărut șanțuri adânci, iar pământul se surpă la fiecare câțiva metri. Versanții au rămas nestabilizați după ce statul român, nemulțumit de calitatea lucrărilor, a reziliat contractul cu firma din Italia care se ocupa de proiect.

La doar un an după ce constructorul a părăsit zona, se văd urmele unor alunecări de proporţii.

Sătenii din Aciliu spun că terenul aici a fost mereu instabil. De când cu lucrările la autostradă, au început să fie afectate și casele, și drumul.

Specialiştii militează pentru împădurirea terenului.

În proiectul inițial erau prevăzute de altfel lucrări de drenare și de plantare. Doar că nu s-au mai realizat.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR: „Se lucrează la consolidarea terenului respectiv, inclusiv prin foraje. Nu este afectat corpul acestei autostrăzi și, la ora actuală, se circulă în condiții de siguranță”.

Autostrada Orăștie-Sibiu a fost urmărită de probleme încă de la inaugurare. Drenajele ineficiente au creat pungi de apă în teren, aşa că au apărut şi fisuri, iar o porțiune ce risca să se prăbuşească a fost demolată şi refăcută.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare