Rămâi conectat

Curier Județean

Autostrada Sebeș-Turda (A10) – Câștigătorii licitației stabiliți de Curtea de Apel București

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta-autostrada--sebes-turda-rosuLa începutul lunii februarie 2014, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) anunța rezutatele evaluării contestațiilor depuse de pierzătorii licitației pentru proiectare și execuție la cele patru loturi ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

În afară de procedura derulată pentru lotul 3 al autostrăzii, toate celelalte atribuiri, privind loturile 1, 2, și 4, au fost contestate în instanţă. Există însă posibilitatea să mai fie înregistrate contestaţii pe lotul 3. Acest lucru va determina o întârziere a începerii lucrărilor de proiectare și execuție, de câteva luni.

Potrivit deciziei CNSC la loturile 1, 3 si 4 au ramas castigatorii desemnați în urma licitației organizate de CNADNR la sfârșitul anului 2013, iar pe lotul 2 s-a admis contestația celor de la Strabag, autoritatea contractantă fiind obligată, ca în termen  de 15 zile să reevalueze ofertele depuse și să desemneze un nou câștigător. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, însă câștigătorul lotului 2, descalificat de CNSC, respectiv consorțiul format din Asocierea RCM Construzioni SRl/Imob Lux Construct SRL/Consinit SRL/Societatea de Constructii Napoca SA/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/SC T Dancor RomConstruct SRL/SC Shelter Construct  SRL/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna S.C.P.A./ Schiavo & C.SpA/Eurocerad International SRL, a atacat în Justiție, la Secția de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel București, decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

De asemenea, pentru lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda a mai formulat acţiune în instanţă Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading’98 SRL. Aceasta a atacat la Curtea de Apel Bucureşti soluţia dată de CNSC,  motivând că i-a fost admisă doar în parte contestaţia.

Asocierea S.C. Impresa Pizzaroti&C SpA a contestat atribuirea lotului 1 către Asocierea Impregilor SpA/Salini SpA şi au atacat în instanţă decizia CNSC de neacceptare a contestaţiei depuse.

Singura acțiune împotriva CNADNR este cea a S.C. PA&Co International, care a pierdut lotul 4 în favoarea societăţii S.C. PORR Construct și a acţionat în judecată Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, cerând anularea licitaţiei.

OFERTELE câștigătoare confirmate de CNSC:

Lot I – 17 km – de la intrarea pe autostrada de la Lancrăm până la Pârâul Iovului – km 0+000 – km 17+000: Asocierea Impregilo SpA/Salini SpA;  Oferta: 539.488.704 lei (oferta câștigătoare de pe locul 3).

Lot III – 12,45km – de la intrarea in Aiud până la nodul de la Decea – km 41+250 – km 53+700: Asocierea Tirrena Scavi S.p.A Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A;  Oferta: 420.511.921 lei (oferta câștigatoare de pe locul 3)

Lot IV – 16,3 km – de la nodul Decea pana la intrarea in autostrada in zona Turda – km 53+700 – km 70+000: SC PORR Construct SRL/PORR Bau GmbH.  Oferta: 470.004.894 lei (oferta câștigatoare de pe locul 2)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Un exemplu de urmat: Un grup de elevi, surprinși de camerele de filmat, în timp ce au făcut de bunăvoie o acțiune de ecologizare Mai mulți elevi au fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce adunau gunoaiele de pe malul râului Ampoi. Gestul lor este unul făcut de bunăvoie, gândindu-se la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea