Rămâi conectat

Politică Administrație

Autostrada Orăștie-Sibiu. Deputat de Alba, neîncrezător: Ministrul tehnocrat a greșit, reparațiile la lotul 3 nu vor fi terminate – VIDEO

Publicat

în

Când vine vorba despre drumuri și autostrăzi în România ne încearcă de fiecare dată un sentiment de amărăciune, deoarece stăm foarte prost la acest capitol, lucru pe care îl simțim pe propria piele toți cei care circulăm pe aceste drumuri naționale, județene sau pe autostrăzi și de asemenea un lucru pe care îl știu și toți cei care ne vizitează din afara țării.

VIDEO/ Autostrada Orăștie – Sibiu: Tronsonul de demolat de pe lotul 3, filmat din aer – ”Putem vedea lipsa oamenilor, a utilajelor, a materialelor, dar mai presus de toate cred că este lipsa interesului”România a avut incredibila ,,performanță” de a înregistra o scădere a kilometrilor de autostradă sub o guvernare de tristă amintire a cărei singură performanță a fost să taie niște panglici la lucrări de infrastructură începute și derulate în cea mai mare parte sub alte guvernări. Am ajuns de pomină cu bucata de autostradă demolată la mai puțin de un an de la darea în folosință. Se împlinește un an de când s-a închis tronsonul de autostradă de la Cunța la Săliște. Am fost mințiți de miniștrii Guvernului Ponta care spuneau că se va rezolva rapid situația. Acum vin tehnocrații și fac promisiuni. Zilele acestea, tehnocratul Sorin Bușe, aflat în vizită în județul Alba, ne spune că lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu ar putea fi redat în folosință până la sfârșitul lunii septembrie, declarație pe care eu o consider destul de îndrăzneață. Tare mă tem, că ministrul tehnocrat, a cam greșit la calcule și nu cred că reparațiile vor fi terminate încât să se poată circula pe acel tronson în condiții de siguranță atât de repede. Dacă totuși ceea ce spune ministrul transporturilor se va împlini, atunci cei care au gestionat până acum această problemă trebuie trași la răspundere imediat pentru rea-credință și indiferență.

În ceea ce privește autostrada Sebeș – Turda îmi exprim din nou scepticismul. Nu cred că la sfârșitul anului viitor vom vedea această autostradă gata, deși avem mare nevoie de ea. Sunt conștient că în mod normal, cu o bună funcționare a instituțiilor statului implicate în acest proces, lucrările ar putea fi terminate la termenele asumate de un ministru sau de un antreprenor. Din păcate însă am văzut cu toții cum instituțiile din țara noastră se încurcă una pe alta și întrețin o birocrație ucigătoare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și Circulația pe AUTOSTRADA demolată va fi redeschisă până la sfârșitul lunii septembrie. Bușe: Vom lansa o evaluare independentă, pentru a fi siguri că redeschidem traficul în siguranță

În calitate de parlamentar al județului Alba am luat cuvântul de la tribuna Parlamentului pe această temă, am interpelat încă din 2013 Guvernul pentru a cere informații despre stadiul implementării proiectului autostrăzii Sebeș- Turda.

Putem vorbi și de calitatea acestor lucrări. Nu mai vrem autostrăzi scumpe și proaste. Nu mai vrem lucrări făcute de mântuială, lucrări care la scurt timp după finalizare să necesite noi intervenții. Nu departe de lotul I al viitoarei autostrăzi Sebeș-Turda vedem un exemplu de lucrare de mântuială. La aproximativ o lună de la turnarea covorului nou de asfalt între Alba Iulia și Sebeș au început să apară gropile. Nu au apucat să facă marcajele și deja trebuie să intervină pentru a repara drumul. Sunt curios să văd cine, când și cum va răspunde de aceste probleme.

În fiecare zi, mai ales la orele dimineții și dupămasa, mii de șoferi și pasageri se chinuie în traficul infernal dintre Alba Iulia și Sebeș. Desigur, traficul intens poate fi una din cauze, dar principala cauză a blocajului rutier între Alba Iulia și Lancrăm este reprezentată de podul peste râul Mureș care nu mai are capacitatea de preluare a traficului. Am mai spus-o și o spun din nou: este nevoie de un nou pod peste râul Mureș pentru a relaxa traficul în această zonă. Este o imagine care nu ne face deloc cinste. Toți cei care intră în Alba Iulia dinspre Sebeș au de parcurs un drum nou dar cu gropi și trebuie să treacă apoi peste un pod strâmt și mereu cu probleme. Aceleași probleme sunt tot mai acute și pe relația Alba Iulia – Aiud, datorită gâtuirii traficului la Teiuș, de aceea PMP va susține construirea unei șosele ocolitoare a orașului Teiuș chiar dacă se va construi și autostrada. Vom continua să atragem atenția și să ne aducem contribuția la rezolvarea problemelor legate de infrastructura rutieră. Partidul Mișcarea Populară înțelege foarte bine importanța unor căi rutiere moderne și sigure în România. Pregătim un program de guvernare în care vom prezenta soluțiile noastre pentru rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră din țara noastră.

Preşedinte PMP Alba,

Deputat Clement Negruţ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare