Rămâi conectat

Actualitate

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Franța, în urma atentatelor teroriste de la Paris

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Franceze sunt atenționați de Ministerul Afacerilor Externe că, pe fondul atacurilor armate, exploziilor și sechestrării de persoane, produse în capitala Paris, în seara zilei de 13 noiembrie 2015, soldate cu zeci de victime, președintele François Hollande a decretat stare de urgență pe tot teritoriul Franței și închiderea frontierelor.

atentate frantaPotrivit unui comunicat MAE, remis sâmbătă AGERPRES, Prefectura de poliție Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieșire. Instituțiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul și să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare.

„Dacă se dețin informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență, generată de vreun astfel de eveniment, se recomandă să contactați Ambasada României la Paris pe numerele:+33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email [email protected]”, precizează MAE, în atenționarea de călătorie emisă sâmbătă.

Totodată, se recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și se reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.  (Z.U.)

Surse: agerpres.ro; realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea