Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Atenție la drum!”: Recomandări IPJ Alba pentru șoferi, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Atenție la drum!”: Recomandări IPJ Alba pentru șoferi, în scopul prevenirii accidentelor în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, semnificația indicatoarelor, îndrumările agenților de circulație și să-și echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenție deosebită modulul în care circulă, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a celorlalți participanți la traficul rutier.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă, conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive și respectarea câtorva sfaturi:

  • Adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic! Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, zăpadă, gheață sau mâzgă!
  • Folosiți luminile de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei!
  • Acționați din timp ștergătoarele de parbriz. Câteva momente de circulație fără vizibilitate pot fi fatale!
  • În condițiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
  • Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față!
  • Curățați în permanentă farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare!
  • Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipați-vă mașina corespunzător!

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părții carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă. În afară de sancționarea cu amendă, se reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea