Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Atenţie: eşalonarea pe 5 ani nu se aplică la TIMBRUL DE MEDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

După cum ştiţi, Guvernul a eşalonat plata taxei de poluare 2012 pe 5 ani – DECI NUMAI TAXA DE POLUARE, NU ŞI TIMBRUL DE MEDIU

Ce spunea Guvernul: “Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data platii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stabilite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20% din valoarea acestora. Cererile de restituire ale contribuabililor prevăzuţi la alin. (1) se soluţionează, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscală, republicata, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 de zile de la înregistrare, iar plata transelor anuale se efectuează conform graficului stabilit de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Termenul prevăzut la alin. (1) curge de la data împlinirii termenului prevăzut la alin. (2). În cursul termenului prevăzut la alin. (1) orice procedură de executare silită se suspendă de drept. Sumele prevăzute la alin. (1), plătite în temeiul prezenţei ordonanţe de urgenţă, se actualizează cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică. Procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilită prin ordin comun al ministrului mediului şi schimbărilor climatice şi al ministrului finanţelor publice, cu respectarea termenelor prevăzute la alin. (1). Plăţile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise până la data intrării în vigoare a prezenţei ordonanţe de urgenţă şi pentru care nu a fost demarata procedura de executare silită se efectuează cu respectarea prevederilor alin. (1)-(6).”

Oamenii deja au început să fie minţiţi că nu vor primi toţi banii odată, indiferent de denumirea taxei.

DECI TIMBRUL DE MEDIU SE RECUPEREAZĂ INTEGRAL PENTRU CĂ OG 8/2014 SE APLICĂ DOAR TAXEI DIN 2012, DENUMITĂ TAXA DE POLUARE.

Mai este o problemă: GUVERNUL poate modifica o decizie CJUE anulându-i efectele prin aceasta cesionare?

Noi credem că nu. Un exemplu asemănător a fost cu legea 165/2013 privind retrocedările care a fost declarată neconstituţională

România risca o sancţiune de Amendã: 20 de milioane de euro pentru încãlcarea deciziilor CJCE.

*Acțiuni în constatarea neîndeplinirii unei obligații

Comisia poate iniția o acțiune în justiție în cazul în care considerã cã un stat membru nu își îndeplinește obligațiile prevãzute de legislația europeanã. Procesul poate fi intentat și de un alt stat membru.

În ambele cazuri, Curtea investigheazã acuzațiile și pronunțã sentința. Dacã se constatã cã acuzațiile aduse statului respectiv sunt întemeiate, acesta are obligația de a remedia situația imediat. În cazul în care statul membru nu se conformeazã hotãrârii pronunțate de Curtea de Justiție, aceasta poate impune plata unei amenzi.

DECI CE A FĂCUT GUVERNUL ROMÂNIEI ESTE FOARTE RISCANT, A ÎNCERCAT SĂ ANULEZE EFECTELE HOTĂRÂRII CJUE PRIVIND TAXA DE POLUARE.

av. COLTUC Marius
Cabinet de avocat Coltuc, www.coltuc.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea