Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI: Un nou sezon de spectacole cu Garda Apulum debutează la Alba Iulia. Lupte și povești de istorie, în fiecare vineri, la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Astăzi, 17 aprilie 2017, ora 18.00, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia vor reîncepe spectacolele de reconstituire antică susținute de Garda Apulum. Dacă spectacolele de luni, 17 aprilie și vineri 21 aprilie vor avea loc de la ora 18.00, celelalte reprezentații, care se vor întinde până în prima jumătate a lunii octombrie, se vor desfășura în fiecare vineri, de la ora 19.00.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații – Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis. Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local. De precizat că trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Spectacolele sunt susținute de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Asociației pentru Istorie Vie Alba Iulia.

foto: Ionut Văidean


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea