Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

ASTĂZI: Termen în dosarul de corupție a lui Silviu Bian, la Curtea de Apel București

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel București are astăzi pe rol dosarul albaiulianului Silviu Bian, fost șef al ANOFM, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Acesta a atacat sentința dată de Tribunalul București, la data de 23 mai. La primul termen, din 14 septembrie, magistrații au decis amânarea judecării cauzei din lipsa apărării inculpatului și au fixat două termene intermediare, în 28 septembrie și 12 octombrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Bian a fost trimis în judecată în data de 9 noiembrie 2011, în stare de arest preventiv. El a fost acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită în formă continuată, după ce a primit peste 250.000 de euro de la opt angajaţi din cadrul unor proiecte finanţate din fonduri europene. Pentru recuperarea acestei sume Tribunalul Bucureşti a dispus menţinerea sechestrului instituit de procurorii DNA asupra întregii lui averi: o casă, un cabinet medical şi un apartament în Alba Iulia, un apartament în Cluj şi trei terenuri – unul în Cluj, unul în Alba Iulia şi unul la Ighiu.

Bian susține în continuare că este nevinovat declarând că a primit banii fiind convins că aceștia sunt ”un ajutor de la un prieten” care a dorit să-l susțină în campania electorală.

În acelaşi dosar, denunţătorul lui Bian, Cristache Ristea, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru complicitare la luare de mită, iar Alexandra Maria Ţichindelean a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare, pentru luare de mită, în cazul celor doi instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea