Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ASTĂZI: Ședință extraordinară a CL Alba Iulia – Peste 2.200 de lei, cadou de 8 Martie, pentru singura văduvă de război domiciliată în municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Alba Iulia se întrunește, marți, 6 martie, în ședinţa de îndată, având pe ordinea de zi două proiecte ce fac parte din domeniul social, inițiate de primarul Mircea Hava:

1. Acordarea sumei de 2.223 lei doamnei Breaz Maria din municipiul Alba Iulia, văduvă de război, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii – 8 Martie, din bugetul local capitolul ’’Asistenţă Socială”

”Doamna Breaz Maria s-a născut în data de 29.10.1920 în loc. Dumitra, jud. Alba; s-a căsătorit, la data de 09.02.1939 cu domnul Breazu Teodor, născut la data de 03.06.1912. Soţul acesteia, de meserie agronom, a fost înrolat încă din anul 1939, luna martie, în Regimentul 6 Pionieri pe frontul celui de-al II-lea război mondial. Pe front a plecat împreună cu fratele doamnei Breaz Maria, de care l-a legat o frumoasă prietenie. Ambii au murit în acelaşi an şi în acelaşi loc, spitalul din Lemberg ( Liov – Ucraina). In anul 1940 s-a născut unica fiică, pe care a reuşit s-o vadă de 2 ori la întoarcerea de pe front. In data de 3.11.1941, la doi ani după căsătorie a fost ’’desconcentrat” şi a decedat la scurt timp. După 1990 a fost înaintat în gradul de sergent major, conform ordinului M.Ap.Nnr. 0.642/23.10.1990.

Doamna Breaz Maria nu s-a mai recăsătorit; în prezent locuieşte în imobilul proprietate personală împreună cu fiica. Aceasta este văduvă din anul 1989, are doi copii din care unul a decedat în luna ianuarie 2018. Doamna Breaz Maria beneficiază de o pensie de văduvă de război în cuantum de 360 de lei, este ajutată de fiica ei şi dispune de o stare de sănătate bună”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește proiectul.

2. Constituirea Comisiei de analiză a cererilor de locuinţe sociale

”Aprobă Comisia de analiză a cererilor de locuinţe sociale, în următoarea componenţă:
Preşedinte -Piesa Gabriel Codru -viceprimar Membrii:
– Cristescu Adela Tania – director executiv Direcţia de Asistenţă Socială
– Pripon Mihai – Şef birou Biroul Elaborare Contracte şi Administrarea Domeniului Public
– Moldovan Angela -consilier local
– Bunea loan Iulian -consilier local
– Lupea loan Gabriel -consilier local
– Hasa Cătălin Marcel -consilier local Secretar:
– Haşegan Olga -Şef serviciu Serviciul Programe şi Servicii Sociale”, prevede proiectul de hotărâre ce va fi supus spre aprobare consilierilor locali.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea