ASTĂZI: Ședință extraordinară a CL Alba Iulia – Peste 2.200 de lei, cadou de 8 Martie, pentru singura văduvă de război domiciliată în municipiu

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Consiliul Local Alba Iulia se întrunește, marți, 6 martie, în ședinţa de îndată, având pe ordinea de zi două proiecte ce fac parte din domeniul social, inițiate de primarul Mircea Hava:

1. Acordarea sumei de 2.223 lei doamnei Breaz Maria din municipiul Alba Iulia, văduvă de război, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii – 8 Martie, din bugetul local capitolul ’’Asistenţă Socială”

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

”Doamna Breaz Maria s-a născut în data de 29.10.1920 în loc. Dumitra, jud. Alba; s-a căsătorit, la data de 09.02.1939 cu domnul Breazu Teodor, născut la data de 03.06.1912. Soţul acesteia, de meserie agronom, a fost înrolat încă din anul 1939, luna martie, în Regimentul 6 Pionieri pe frontul celui de-al II-lea război mondial. Pe front a plecat împreună cu fratele doamnei Breaz Maria, de care l-a legat o frumoasă prietenie. Ambii au murit în acelaşi an şi în acelaşi loc, spitalul din Lemberg ( Liov – Ucraina). In anul 1940 s-a născut unica fiică, pe care a reuşit s-o vadă de 2 ori la întoarcerea de pe front. In data de 3.11.1941, la doi ani după căsătorie a fost ’’desconcentrat” şi a decedat la scurt timp. După 1990 a fost înaintat în gradul de sergent major, conform ordinului M.Ap.Nnr. 0.642/23.10.1990.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Doamna Breaz Maria nu s-a mai recăsătorit; în prezent locuieşte în imobilul proprietate personală împreună cu fiica. Aceasta este văduvă din anul 1989, are doi copii din care unul a decedat în luna ianuarie 2018. Doamna Breaz Maria beneficiază de o pensie de văduvă de război în cuantum de 360 de lei, este ajutată de fiica ei şi dispune de o stare de sănătate bună”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește proiectul.

2. Constituirea Comisiei de analiză a cererilor de locuinţe sociale

”Aprobă Comisia de analiză a cererilor de locuinţe sociale, în următoarea componenţă:
Preşedinte -Piesa Gabriel Codru -viceprimar Membrii:
– Cristescu Adela Tania – director executiv Direcţia de Asistenţă Socială
– Pripon Mihai – Şef birou Biroul Elaborare Contracte şi Administrarea Domeniului Public
– Moldovan Angela -consilier local
– Bunea loan Iulian -consilier local
– Lupea loan Gabriel -consilier local
– Hasa Cătălin Marcel -consilier local Secretar:
– Haşegan Olga -Şef serviciu Serviciul Programe şi Servicii Sociale”, prevede proiectul de hotărâre ce va fi supus spre aprobare consilierilor locali.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

HH 6 martie 2018 at 13:33

DE FAPT ISI MAI IAU O INDEMNIZATIE DE SEDINTA !

Comentariile sunt oprite