Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, derby judeţean în Liga a 3-a | Sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – Performanţa Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Performanta Ighiu - Metalurgistul Cugir 68Metalurgistul Cugir şi Performanţa Ighiu, conjudeţenele din Seria a 4-a a Ligii a 3-a dispută astăzi de la ora 18.00, sub Drăgana, un nou episod al derby-ului „de Alba” din eşalonul terţ, partidă amânată câteva zile din pricina decesului dinamovistului Ekeng şi a modificărilor programului competiţional.

Cele două combatante sunt situate pe podium, cu acelaşi punctaj, vizitatorii având cu un meci mai mult, la 4 „lungimi” de liderul ASU Poli Timişoara, ce pare scăpată, prin prisma programului, în învingătoare. Angrenate în lupta pentru promovarea în eşalonul superior, Metalurgistul şi Performanţa au avut în rundele anterioare anumite sincope, care le-au redus din şanse, estompându-se implicit şi din interesul în jurul acestui joc. Cu toate acestea, este firesc ca derby-ul judeţean să fie încărcat de ambiţii şi orgolii, fiind în discuţie şi supremaţia fotbalistică în Alba. Pentru amfitrioni e rost şi de revanşă pentru eşecul din tur, 0-2 pe „Cetate”, prima înfrângere înregistrată sub comanda lui Călin Moldovan. În plan moral, „roş-albaştrii” stau mai bine decât adversarii, gazdele adunând două victorii la rând, în vreme ce în ultimele 180 de minute ighienii au strâns numai un punct.

*Călin Moldovan: „Vrem să ne impunem în derby”

Călin Moldovan, antrenorul gazdelor are întregul efectiv la dispoziţie, spre deosebire de Adorian Himcinschi, care nu poate conta pe Potopea (exclus din lot) şi B. Bărculeţ (suspendat). „Este un joc pe care dorim să-l câştigăm, pentru noi şi suporterii din Cugir. Ne aşteaptă un derby judeţean, din care ne dorim să ieşim învingători pentru că atât timp cât mai sunt şanse matemetice, mai sperăm la prima poziţie. Nădăjduim ca rezultatul să fie de partea noastră”, a spus Călin Moldovan. „Performanţa reprezintă o echipă de luat în seamă, pretendentă la şefie, mai puternică decât în tur şi implicată în lupta pentru promovare”, a explicat „principalul” Cugirului.

*Adorian Himcinschi: „Cel mai bun să câştige”

Nou-promovata a stat o etapă în fotoliul de lider, însă eşecul din derby-ul extern cu ASU Poli Timişoara a scurcircuitat planurile Ighiului, care mai are şanse doar matematice de a termina prima în serie. „Va fi un meci adevărat, un derby judeţean cu tot ce implică un asemenea joc. Sperăm să rezulte un  spectacol fotbalistic în care să se impună cea mai bună echipă”, a menţionat Adorian Himcinschi, antrenorul Performanţei. „Argumentele noastre sunt valoarea grupului şi forţa afişată în jocurile externe, unde am strâns multe puncte. Metalurgistul Cugir este o formaţie foarte bună, iar dacă nu avea acele sincope, cu siguranţă era lider”, a încheiat Himcinschi.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea