Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 17.00, un nou episod al rivalității: Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia, confruntarea orgoliilor, în play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 17.00, un prim derby “de Alba” al acestui weekend, în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3, între Metalurgistul Cugir (treapa a treia a podiumului, 35 de puncte) și CSM Unirea Alba Iulia (un loc mai jos și 4 puncte mai puțin), al treilea duel între cele două conjudețene în 5 săptămâni.

Va fi a 4-a confruntare “face to face” din actualul sezon (ultima este în 13 mai, la Alba Iulia), în precedentele înregistrându-se câte o victorie de fiecare parte (în ambele cazuri s-au impus gazdele, 3-1 în octombrie, la Alba Iulia; 2-0, la Cugir, în ultima etapă a sezonului regular, în 25 martie), consemnându-se și o remiză (1-1, pe “Cetate” la precedenta întâlnire, în 8 aprilie).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 “Roș-albaștrii” sunt la a 3-a partidă la rând în fața fanilor, anteriorul joc și-au adjudecat ‘finala” cu Unirea Ungheni și mai speră la locul secund (chiar la finele etapei a 5-a, dacă înving, iar contracandații pierd cu liderul). De partea cealaltă “alb-negrii” sunt într-un picaj evident, cu două înfrângerii la rând fără a marca (ambele cu 0-3) și un punct în ultimele 5 reprezentații (tocmai egalul intern cu cugirenii), o perioada critică, comparabilă cu startul sezonului când au fost 6 jocuri fără victorie și numai 3 puncte. Programul este încărcat, cu 3 întâlniri în 7 zile: Metalurgistul, două deplasări (la Hunedoara – miercuri și Ungheni – sâmbătă), iar albaiulienii au aceiași adversari, dar în ordine inversă (în 3 mai, pe “Cetate”, cu mureșenii, apoi descindere în fieful liderului).

Un meci extrem de important pentru noi. Suntem în cărți pentru locul de baraj, iar pe lânga această miză, este și un derby județean, cu ambițiile suplimentare inerente. Sper să fim determinați, concentrați și să învingem”, a menționat Lucian Itu, antrenorul care se lovește de multe probleme de lot: Vitinha este în continuare accidentat, Căt. Pop – răcit, Tăban acuză probleme la coapsă, iar Udrea, Șaucă și Selagea nu sunt apți 100 la sută (la fel ca în ultimele meciuri).

Mergem să luăm punctele pierdute la anterioara întâlnire directă, să încercăm să stopăm perioada nefastă. Sunt aceleași circumstanțe ca la anterioarele întâlniri din primăvară: un duel încins, cu motivație suplimentară. În același timp, repet ce am spus, orgoliile exagerate nu-și au locul la un asemenea meci, noi indiferent ce adversar întâlneam, ne propuneam să câștigăm”, a precizat Marcel Rusu, antrenor ce nu înregistrează absențe din efectiv.

foto: CSM Unirea Alba Iulia (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea