Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, ora 15.00, Unirea Ungheni – Metalurgistul Cugir | Derby-ul rundei, între pretendentele la șefie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derby-ul etapei a 6-a din Seria a 9-a din eșalonul terț este astăzi, de la ora 15.00, la Ungheni, între vecinele de clasament, formațiile clasate pe podium și pretedendente la șefie. Unirea este poziționată pe locul secund, cu 12 puncte, la trei “lungimi” de liderul autoritar CS Hunedoara, iar formația de sub Drăgana este cu un punct în spate (singura neînvinsă în actuala stagiune, cu excepția primei clasate).

Va fi o confruntare a orgoliilor, între grupării ce au pretenții să intre în play-off și chiar să atace promovarea în eșalonul superior. Gazdele s-au întărit serios comparativ cu ediția anterioară, abordată din postura de nou-promovată, între achizițiile verii numărându-se S. Culda (ex-Unirea Alba Iulia) și Istrate (Unirea Alba Iulia și Performanța Ighiu), foști colegi la SCM Zalău, oponentul Cugirului în barajul de promovare disputat în mai. Trupa din Mureș are trei sucecse la rând, a doua ofensivă a seriei (15 goluri) și maximum de puncte în fața fanilor, fără gol primit (golaveraj 10-0), printre victime fiind Unirea Alba Iulia (3-0), CS Ocna Mureș (4-0), alături de Sticla Turda (3-0, etapa trecută).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Roș-albaștrii” sunt la prima ieșire stagională din Alba (celelalte deplasări au însemnat 3-2 pe “Cetate” și 1-1 la Ocna Mureș) și au efectuat deplasarea încă de joi, ținând cont de importanța disputei. Etapa trecută a fost prima din acest sezon în care defensiva cugireană nu a fost învinsă, 1-0 acasă cu Avântul Reghin, meci terminat în inferioritate numerică, prin eliminarea lui Vlădia (când scorul era egal). Pe lângă absența fundașului central (suspendat), din efectiv nu va face parte nici L. Contra (depistat pozitiv).

Este cel mai important test de până acum. Am auzit numai lucruri frumoase despre adversari. Suntem avizați știm că întâlnim o formație puternică, ce vrea performanță, și ne așteaptă un meci dificil. Tocmai ținând cont de însemnătatea jocului, între grupări cu pretenții, ne dorim să oferim o prestație cât se poate de bună, să ne ridicăm la nivelul unui asemenea meci”, a declarat antrenorul Lucian Itu.

În campionatul trecut, gazdele s-au impus în stil italian, 1-0, pe “Arena Cugir”, în 19 septembrie 2020, gol I. Grozav în minutul 81 (gazdele în inferioritate din minutul 2, eliminat portarul Toilă) și respectiv, în 12 martie 2021, în primul meci al anului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea