Rămâi conectat

Sport

Astăzi, în etapa a 5-a a Ligii Naţionale la baschet feminin: BCM Tymes Timişoara – CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste38După ce a suferit primul eşec stagional, 61-84, acasă în derby-ul cu campioana CSM Târgovişte, CSU Alba Iulia deschide etapa a 5-a a Ligii Naţionale astăzi, de la ora 15.00, partidă externă cu BCM Tymes Timişoara. Formaţia din Cetatea Marii Uniri este favorită în disputa de pe Bega, deşi nu poate conta iarăşi pe serviciile internaţionalei Elisabeth Pavel (absentă de la începutul sezonului din pricina unei accidentări la metatarsiene). Va fi şi o partidă cu iz sentimental pentru Marta Fodor şi Dora Ardelean, ajunse în această vară sub comanda lui Miroslav Popov tocmai de la gruparea din Timişoara.

Este doar o confruntare de încălzire înaintea meciurilor de foc de săptămâna viitoare, când urmează o dublă dificilă, cu ICIM Arad (acasă, miercuri, 22 octombrie) şi deplasarea de la CSBT Alexandria. Înaintea acestei confruntări, studentele se poziţionează pe locul secund al ierarhiei, cu 7 puncte (trei victorii şi o înfrângere), iar echipa din Banat se clasează pe poziţia a 11-a, cu 5 puncte (un succes, la Oradea şi trei meciuri pierdute). Scorul confruntărilor directe este favorabil vizitatoarelor, care conduc cu 9-5, ultimul duel la Timişoara în ediţia trecută fiind tranşat net, victorie cu 100-37 (în retur, la Alba Iulia 76-33).

*Studente în top!

După disputatea a patru etape din actuala stagiune, trei dintre baschetbalistele legitimate în intersezon la CSU sunt remarcatele întrecerii interne. Astfel, în contul CSU s-au adunat 7 „double-double”, semnate de un trio al „strainerelor”, Wumi Agunbiade şi Jessica Kuster – în trei rânduri şi Valencia McFarland. Astfel, în topul punctelor marcate în primul eşalon, Agunbiade este pe locurile 6-8, la egalitate cu colega sa Kuster şi M. Stroman (CSBT Alexandria), cu 69 de puncte. La capitolul pase decisive, cu un total de 29, Valencia McFarland conduce ierarhia în cauză. Cele mai bine poziţionate la secţiunea recuperări sunt Agunbiade (locul 8, cu 37) şi Kuster (locul 13, cu 36), iar la eficienţă, Wumi Agunbiade se clasează pe locul secund, cu un total de 94 (după Chrissy Givens – Municipal Târgovişte, ce are un total de 102).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea