Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

ASTĂZI: Grevă generală la Poșta Română. Pensionarii și-ar putea primi pensiile cu întârziere

Bogdan Ilea

Publicat

în

ASTĂZI: Grevă generală la Poșta Română. Pensionarii și-ar putea primi pensiile cu întârziere

Aproximativ 2 milioane de pensionari și-ar putea primi cu întârziere pensia datorită grevei generale pornită de Poșta Română. Aproape 90% dintre angajați ar urma să aibă salariul minim pe economie din iulie 2024.

Citește și: Când se dau pensiile în luna aprilie 2024. Când începe plata prin poșta și pe ce dată se virează pe card

Printr-un comunicat oficial, Poșta Română a informat că a încercat rezolvarea problemelor, însă cererea lor de mediere a fost refuzată de către reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România. Negocieri intense au existat încă de anul trecut, însă, din păcate, din cauza faptului că nu s-a ajuns la niciun rezultat, SLPR a hotărât declanșarea unei greve generale.

„Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor”, a informat Poșta Română, conform news.ro.

Din fericire, Poșta Română a confirmat că pensionarii își vor primii drepturile sociale la timp, până în data de 15 aprilie. Undeva în jur de 2 milioane de pensionari se află în situația de a primii drepturile sociale prin intermediul poștei.

„Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, a comunicat Poșta Română.

De asemenea, Poșta Română a mai precizat și faptul că undeva în jur de 80% dintre angajați continuă să își îndeplinească atribuțiile de serviciu. Numai 20% dintre angajați au aderat, în scris, la conflictul de muncă.

„Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile necesare, la nivelul conducerii şi va depune în continuare toate eforturile pentru a depăşi acest conflict colectiv de muncă. Acum ţine doar de reprezentanţii SLPR să ia cele mai bune decizii pentru angajaţii pe care îi reprezintă”, a mai precizat compania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice Tichetele de activități casnice, destinat atât beneficiarilor de activități casnice la achiziționare, precum și prestatorilor de activități casnice după primirea acestora și prevederile privind tichete de activități casnice au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea