Ziarul Unirea

Astăzi, Autostrada Sebeș -Turda a primit acordul de finanțare al Comisiei Europene. Clujul începe să pară mai aproape!

Marți 30 aprilie 2013, Comisia Europeană a aprobat construirea Autostrăzii Sebeș -Turda.

Comisia Europeană a acceptat astăzi includerea pentru finanțare nerambursabilă a Autostrăzii Sebeș -Turda în cadrul exercitiului bugetar 2007-2013.

ELIT

Vestea reprezintă confirmarea finală, de care România mai avea nevoie pentru realizarea acestei investiții nesperate cu un an în urmă pentru județul Alba și ne-a fost transmisă de Florin Roman, cel al cărui nume este legat de acest proiect, el fiind practic primul din județ care a vorbit, a crezut și a luptat pentru această realizare.

“E OFICIAL: azi 30 Aprilie a.c. Comisia Europeană a aprobat construirea autostrăzii Sebes-Turda, pornită potrivit lui Dan Sova, la insistentele administratiilor publice din Ardeal (la Alba fiind nominalizat Florin Roman, vicepreședintele CJ Alba), pe o distanță de 74 km, intre A 1 si A 3.

Autostrada va fi realizată in proporție de 85 la suta din fonduri europene pe programul POS-T. Până în septembrie 2013 trebuie depuse cererile de finanțare și de rambursare a cheltuielilor. Autostrada Sebeș-Turda urmează să fie finalizată în 2015 și reprezintă polul de dezvoltare economică pe care l-am promis in campania electorală din vară”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 Comentarii

HH 30 aprilie 2013 at 22:20

SA FIE INTR-UN CEAS BUN !
SA O SI VEDEM !

Nona 1 mai 2013 at 8:37

marea realizare a lui florinel e ca a vorbim primul despre autostrada!!!

milu 1 mai 2013 at 10:48

Noroc ca lumea uita, altfel ti-ai fi adus aminte de alt persoanj, pedeleu, care doar vorbea in nestire doar si despre autostrada Orastie – Sebes, de parca ar fi avut vreo contributie la realizarea acelui tronson. Poate da cineva numele tronsonului,(u)MILU.

anghel cosmin 30 aprilie 2013 at 22:30

nu stiu cu ce va plateste Roman dar il laudati bine in schimb el este varza

anghel cosmin 30 aprilie 2013 at 22:32

voi chiar nu vedeti ca dupa 1 an de guvernare USL o ducem tot mai rau

biscuite 30 aprilie 2013 at 22:48

Da Doamne o autostrada, dar care sa mai aiba si noduri rutiere…nu ca cea care trece pe langa Cugir…
Din cate am inteles o sa aiba nod la Paraul Iovului si la Turda…
Oare la Oiejdea nu s-ar putea face? Dar la Aiud?
Sau stai… nu s-au gandit la asa ceva?
Spre binele tuturor sper sa se realizeze si nodurile acestea rutiere…

Gogomanul 1 mai 2013 at 7:17

Sa dea Domnul sa iasa Roman primar, Deputat sau ce isi doreste doar in anul urmator inaugurarii autostrazii.
Deocamdata e 1Mai, stie careva care e programul la bazinul olimpic? Zicea Roman ca se finalizeaza in aprilie….

CrocodilulCuPapion 1 mai 2013 at 10:14

+1 Subscriu intru totul!!:))

radu 1 mai 2013 at 13:09

Da domnilor , este foarte bine ca se fac autostrazi , excelent , acum ca nu o fi gata in 2015 si o fi in 2016 sau „17 tot se termina , problema este cum zice un domn mai sus ca degeaba se fac daca nu se fac si intrari – iesiri in dreptul localitatilor ( oraselor ) pentru ca de exemplu in dreptul orasului Cugir nu este si nici nu se va face , astfel in loc sa se dezvolte orasul moare de tot . In campanie domnul ATANASIU sustinut cu surle si trambite de catre domnul ROMAN promitea ca primul lucru pe care il va face va fi un nod la Sibot pentru a mentine in viata si a se putea dezvolta Cugirul ( spunea ca s-a si aprobat si ca sigur va fi intrare su iesire la Sibot – Cugir ), dar nici dracu nu la mai vazut de atunci iar de nod la Sibot – Cugir nici vorba , astfel o comunitate de vreo 35000 de locuitori ( CUGIR – VINEREA plus Satele de munte apartinatoare , SIBOT PLUS SATELE APARTINATOARE ) nu pot beneficia de binefacerile autostrazii ca nu vor domnii de la PNL , PSD, PDL , UDMR si cred ca mai sunt dar cel care a promis cel vai mult a fost domnul Atanasiu sustinut de fiecare data de domnul Roman . Asa ca …….?

nodul 2 mai 2013 at 11:29

Daca o autostrada ar avea noduri in dreptul fiecarei localitati care ar vrea sa intre sau sa iese cind vrea, ar deveni tot un drum national de doi lei. Pe asa ceva, cu cit faci mai multe noduri, cu atit ar avea loc mai multe accidente iar restrictiile de viteza necesare in dreptul nodurilor, ar ridiculiza ideea de autostrada. Incercati sa parcurgeti o autostrada in Germnaia sau Italia si o sa constatati citi km trebuie sa parcurgeti in plus, pt a avea acces spre o localitate mai putin importanta. Oricum, pina la Orastie (Hala Geoagiu) daca mergi spre Arad, sau pina la Vint daca mergi spre Sibiu, nu e prea departe si de acolo poti intra linistit pe autostrada. O autostrada nu poate fi construita pt a crea acces de la toate curtile !

Andrei 2 mai 2013 at 9:52

E o veste nesperat de buna pentru Judetul Alba! Dar in loc sa-l elogiati pe Roman asta al vostru mai bine sa fim recunoscatori Comisiei Europene ca se preocupa de regenerarea economica a Ardealului!

dany77 2 mai 2013 at 10:17
gigi 2 mai 2013 at 14:04

Prima data sa vedem autostrada facuta si dupa aia il alegem pe F.Roman primar. Iar daca-ii gargara in scopuri electorale ,, VEAC ,, sa nu mai fie ales in nici o functie pe raza judetului sa- i mai sara tupeul ala de mincinos fara nici un pic de rusine. Promitem marea si sarea si dupa aia dam vina pe guvern pentru a ne spala minciunile ordinare facute in scopuri de imagine personala iar de oamenii care ne aud nu avem nici un pic de RUSNE. Asta se numeste lipsa de respect pentru albaiulieni.

Comentariile sunt oprite