ASTĂZI: „Alba Culinaria” – Produse tradiţionale din mai multe ţări la restaurantul UAB, pregătite de studenţii străini şi români ce învaţă aici
Vineri, de la ora 17.00, la restaurantul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc evenimentul „Alba Culinaria”, în cadrul căruia studenţii străini şi români care învaţă aici vor pregăti produse tradiţionale din zonele din care provin.
Aflat la cea de-a treia ediţie, evenimentul este unul extracurricular, cultural şi de socializare. În cadrul acestuia studenţii internaţionali care studiază la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin programul de mobilităţi internaţionale Erasmus sau ca studenţi ai programelor de licenţă, masterat, doctorat sau ai Anului pregătitor de învăţare a limbii române, pregătesc produse culinare tradiţionale, specifice culturilor din care provin, iar studenţii români implicaţi în această activitate, la rândul lor, pregătesc bucatele noastre tradiţionale, specifice Sărbătorilor care se apropie şi cu respectarea restricţiilor culinare ale anumitor culturi Orientale.
Studenţii internaţionali participanţi sunt din Polonia, Turcia, Lituania, Grecia, Iordania, Sri Lanka, India.
FOTO: arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români. „Dragobetele sărută fetele”.
Obiceiuri şi tradiţii străvechi de Dragobete. Superstiţii şi credinţe populare de Dragobete. Pe 24 februarie se celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. […]