Rămâi conectat

Politică Administrație

Aspecte privind dezvoltarea Regiunii Centru, în atenția Comisiei Europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul acestei săptămâni conducerea ADR Centru a avut o întrevedere informală cu Șefa reprezentanței Comisiei Europene din România. Ținând cont de parteneriatul îmbunătățit an de an, prin activitatea Agenției în calitate de Centru Regional de Informare Europe Direct, directorul general Simion Crețu s-a întâlnit cu ES Ambasador Angela Filote, șefa reprezentanței CE la București, în timpul reuniunii naționale a Centrelor ED, care s-a desfășurat la Alba Iulia.

intalnire ADR Centru cu Angela FiloteTema principală discuțiilor comune a constituit-o analiza stadiului implementării Programelor Operaţionale 2007-2013, pe care le gestionează Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru la nivelul regiunii noastre, în calitate de Organism Intermediar. Astfel, doamna Filote a fost informată de progresul activităților de evaluare și selecție a proiectelor, a sistemului de implementare și monitorizare a proiectelor contractate, precum și despre metodele de comunicare.

Pe de altă parte, ținând cont de experiența de peste 16 ani în absorbția de fonduri publice, conducerea ADR Centru a prezentat și stadiul pregătirii noului sistem de accesare a fondurilor europene, pentru perioada 2014-2020, a ghidurilor destinate solicitanților, a procedurilor de lucru și a resurselor necesare. Problemele comune celor opt Agenții de dezvoltare din România sunt cunoscute la nivel european, de aceea un alt subiect dezbătut a fost cel referitor la activitatea Asociaţiei Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România – denumită ROREG, care s-a înființat în anul 2005 și funcționează pe baza acordului comun al celor opt Agenţii pentru Dezvoltare Regională din România, reprezentate prin directorii acestora.

În plus, ADR Centru a prezentat Reprezentanței CE posibilitatea ca Regiunea Centru să se înscrie în cursa pentru înființarea, în anul 2016, a unui Birou de reprezentare al Platformei pentru Turism durabil din cadrul Convenției Carpatice, ținând cont că toate județele din Regiune sunt situate geografic în arealul Munților Carpați și că turismul montan și agroturismul sunt priorități de dezvoltare identificate la nivel regional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali

Bogdan Ilea

Publicat

în

Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. Lista consilierilor locali Gheorghe Valentin Rotar, cel mai performant primar din Alba, și-a depus candidatura pentru un nou mandat pentru primăria Blaj. „Azi, 24.04.2024, am înregistrat la Biroul electoral de circumscripție al municipiului Blaj candidatura pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea