Asociația ,,Raul Cosmin” din Cugir s-a mutat în spațiu nou. Ce proiecte și-a propus organizația pentru 2018

Paul Voicu - Primar 2020

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor şi tinerilor cu autism şi alte dizabilităţi grave şi pentru o mai bună desfăşurare a activităţilor, Asociaţia ,,Raul Cosmin”- Cugir(foto) îşi desfăşoară activitatea în Cugir pe strada Emil Racoviţa, nr.5, într-un spaţiu închiriat.

Potrivit președintelui fondator al asociației, prof. Rodica – Cristina Catrinescu, din asociație fac parte un număr de zece beneficiari, iar atât chiria cât şi utilităţile asociaţiei sunt suportate din bugetul personal al membrilor fondatori.

ELIT

În vara anului trecut 2017 s-a investit pentru amenajarea şi dotarea sediului aproximativ 10.000 lei, bani proveniţi din bugetul personal al membrilor fondatori.

Sediul dispune de: sală de terapie şi joc, sală de activităţi de grup, birou, grup sanitar și are ca dotări: calculatoare, imprimantă laser color, materiale de terapie, mobilier.

Mihail David - 2020

În acest moment Asociaţia desfăşoară diferite activităţi de grup precum:

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

acțiuni de informare, conștientizare și integrare în societate a persoanelor afectate de Autism; ateliere creative în cadrul cărora atât copii cât şi părinţii socializează; stimulare – dezvoltare prin artă (desen pictură); stimulare – dezvoltare prin joc, muzică, mişcare, teatru.

După cum ne informa președinta asociației, activitățile se desfășoară zilnic intre orele 16.00 -19.00 sau în funcție de posibilitățile și cerințele beneficiarilor ținînd cont că  majoritatea copiilor frecventează diferite forme de învătământ.

De asemenea, asociaţia depune eforturi pentru a dezvolta colaborări şi a aduce la Cugir cei mai buni specialişti în domeniul Autismului.

,,În acest an (2018) asociaţia noastră are în vedere și depunerea actelor pentru acreditare în domeniul serviciilor sociale și dezvoltarea altor terapii individuale cu specialiști.

Pentru a susţine terapiile copiilor şi tinerilor gratuit și a nu lăsa pe umărul parinților costurile terapiilor care de cele mai multe ori depășesc veniturile familiei, cei care doresc, pot sprijini Asociația Raul Cosmin prin donații în conturile deschise la Banca Transilvania scursala Cugir: (RO03BTRLRONCRT0262523701- cont lei și Cont euro:

RO50BTRLEURCRT0262523701)”, a declarat Rodica Catrinescu.

   (C.P.)

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...