Rămâi conectat

Cultură Educație

Asociaţia pro-Unire „Realitate şi Adevăr” – debut în viaţa publică a judeţului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 29 ianuarie, la Limba-Ciugud se vor defăşura manifestările prilejuite de inaugurarea Asociaţiei „Realitate şi Adevăr”. Festivităţile se vor desfăşura la Căminul Cultural din Limba, comuna Ciugud.
Asociaţia „Realitate şi Adevăr” a luat naştere la începutul acestui an la iniţiativa unor oameni inimoşi care cred cu tărie în realizarea visului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de UNIRE  a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. „În 2012 se împlinesc  200 de ani de la acea istorică „pace de la Bucureşti”, în 1812, în urma căreia una dintre cele mai mari şi mai frumoase ţări româneşti, Ţara Moldovei, a fost tăiată în două de ruşi. Trupul tăiat în două sângerează şi astăzi, şi aceasta nu este o metaforă. Fără tăgadă şi compromisuri josnice, noi, Asociaţia „Realitate şi Adevăr” ne angajăm să milităm pentru ca viitorul fraţilor de sânge, trup şi limbă  română, de dincolo de Prut, SĂ FIE UNUL cu al nostru” spune Dan Măriuţa, fondatorul Asociaţiei „Realitate şi Adevăr”. La eveniment vor participa oameni de cultură şi militanţi pro-Unire din România şi Republica Moldova. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea