Rămâi conectat

Politică Administrație

Asociația Pro Infrastructura o contrazice pe Viorica Dăncilă: Este imposibil să se inaugureze 350 km de autostradă în următorii 3 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Pro Infrastructura o contrazice Viorica Dăncilă, noul prim-ministru al României, în ceea ce privește numărul de kilometri de autostradă care vor fi inaugurați până în 2020 și îi cere să nu mai vorbească despre lucruri la care nu se pricepe.

”Ieri, în Parlament, noul prim-ministru Viorica Dăncilă a spus că „până în 2020 se vor inaugura 350 de km de autostradă, 250 de km de cale ferată modernizată, iar numărul drumurilor modernizate va crește cu 50%”. Evident, este încă o declarație vagă, menită să dezinformeze, total iresponsabilă, o altă minciună și o nouă promisiune fantezistă.

Să ignorăm cifrele scoase din joben și să trecem cu vederea elementele neclare precum „drum modernizat” (drum național sau drum județean, modernizare de la nivel de fundație sau doar nou strat de asfalt?) și „cale ferată modernizată” (reconstrucție, RK, reabilitare sau cârpeală ieftină făcută pe genunchi?) și să explicăm doar situația curentă a autostrăzilor.

Sunt 15 proiecte de autostradă care au contracte semnate, aflate în diverse stadii de execuție, cu o lungime totală de 187 km (cifră rotunjită, vezi primul tabel de mai jos). Aceste tronsoane pot fi gata până la finalul anului 2020 (în 3 ani de zile) DACĂ nu se va rezilia niciunul (există acest risc) și DACĂ se vor rezolva la timp blocajele birocratice și tehnice.

Deci este fezabil, DACĂ autoritățile și constructorii își fac treaba, ca la final de 2020 să vedem finalizate și deschise toate aceste segmente de autostradă.

Însă de la 187 și până la 350 km este cale lungă! În celălalt tabel atașat, vedeți loturile de autostradă care acum sunt în faza de licitație lucrări, în total 175 km (cifră rotunjită). Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă încearcă să ne convingă că TOATE aceste loturi vor fi INAUGURATE în următorii 3 ani. Ele nici măcar nu au câștigători desemnați, ce să mai vorbim de contracte semnate, avize și autorizații emise și constructori în teren, unele licitații abia fiind lansate, altele având serioase probleme birocratice, procedurale și/sau tehnice.

În mod evident, mai ales dacă luăm în considerare felul în care autoritățile s-au achitat de obligații în ultimul an (contracte reziliate și blocate, incapacitatea de a trece la timp peste etapele birocratice și chiar tergiversarea deschiderii unui lot de autostradă finalizat 100%), este IMPOSIBIL, realist vorbind, să se inaugureze 350 km de autostradă în următorii 3 ani.

Cerem noului prim-ministru să se abțină de la asemenea minciuni și promisiuni fără niciun fel de acoperire în realitate și să nu vorbească despre lucruri la care nu se pricepe!”, a scris, marți, Asociația Pro Infrastructura pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea