Rămâi conectat

Actualitate

Asociația Arche Noah Transilvania se implică în găzduirea, sterilizarea și adoptarea câinilor fără stăpân din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iubitorii de animale din Alba Iulia s-au mobilizat și au constituit, recent, prima asociație din municipiu care va acționa cu precădere pentru recuperarea de pe străzi, sterilizarea și salvarea de la eutanasiere a câinilor fără stăpân din zonă.

Arch Noah Transilvania, condusă de Bettina Hüttemann, cetățean german care locuiește în Alba Iulia din 1992, a fost fondată prin contribuția excusivă a membrilor, prin donații si sponsorizări și are ca obiectiv recuperarea a cât mai mulți câini de pe stradă, sterilizarea lor și plasarea la familii care să le ofere un adăpost permanent.

Asociația noastră activează în Alba Iulia un oraș liniștit în care turismul se dezvoltă intens. Din păcate, ca în toată țara, câinii sunt la orice colț de stradă. Problema aceasta nu este controlată întrucât nu există obligația de a steriliza animalele ceea ce este o chestiune de o maxima importanță. Câinii, în special cațelușii, apar aproape zilnic pe străzi ca urmare a faptului că mulți oameni din satele învecinate îi abandonează. Noi vrem într-adevăr să schimbăm această situație prin asigurarea educației și a programelor de sterilizare”, ne-a declarat președintele asociației.

Pentru început membrii asociației s-au implicat activ în adoptarea de câini de la adăpostul primăriei, salvându-i astfel de la o moarte sigură – având în vedere noua lege care prevede eutanasierea câinilor fără stăpân după 14 zile de la capturare. De asemenea, prin vizite frecvente la adăpost au încercat să le asigure un minim de confort, mai ales pentru pui și juniori, pentru care au dus pături și s-au asigurat că au o șansă să reziste (în condiții de iarnă), până se vor găsi stăpâni dornici să-i ia acasă.

[nggallery id=886]

Un adevărat succes, având în vedere timpul scurt de la înființarea asociației, este găsirea unui teren cu o hală unde se va înființa un azil pentru aceste animale. Construcția se află în apropiere de Sebeș. Tot prin donații și sponsorizări se vor construi boxe și cuști din lemn în care câinii să fie feriți de frig, hrana va fi asigurată pe principiul adopției la distanță iar curățenia și îngrijirea câinilor va fi asigurată de voluntari.

Suntem la începutul proiectului nostru. Cel mai greu a fost să găsim o clădire unde să asigurăm adăpostul câinilor întrucât, în zilele noastre, oamenii sunt împotriva câinilor străzii. Cel mai mare vis al nostru este să construim un adăpost permanent unde câinii fără stăpân să aibă un loc cald și uscat unde să trăiască. La azilul pe care îl vom deschide vom avea mare nevoie de ajutorul celor care doresc să se implice dar sunt sigură că vom găsi persoane cu inimă bună care vor contribui cu materiale, muncă, hrană etc. Există mulți iubitori de animale în Alba Iulia care, din cauză că au deja unul sau chiar mai mulți câini, nu mai pot lua încă unul acasă dar sunt dispuși să ne ajute prin adopție la distanță”, a mai spus Bettina Hüttemann.

Planurile de viitor ale Asociației Arch Noah Transilvania vizează și colaborarea cu organisme similare din Germania, dar și cu asociații mari din România, care se implică activ în programul de sterilizări și adopții.

Cei care doresc să să ajute astfel încât câinii fără stăpân să fie luați de pe străzile municipiului Alba Iulia dar să aibă totuși o șansă de supraviețuire într-un loc unde să fie supravegheați și îngrijiți, pot găsi mai multe informații AICI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea