Rămâi conectat

Actualitate

Aşezământul Social Sfântul Vasile cel Mare din Alba Iulia, casa și familia a zeci de copii, la 10 ani de la înfiinţare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează în acest an 10 ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, copiii şi personalul aşezământului au pregătit un program festiv care va marca „ziua casei”.

Manifestările vor avea loc joi, 14 noiembrie, de la ora 14.00 la sediul aşezământului, din strada Nicolae Grigorescu, nr.19 şi vor debuta cu o slujbă de binecuvântare. De la ora 14.45, invitaţii vor vizita casa, vor purta discuţii, vor schimba impresii şi amintiri. La acest eveniment vor participa şi foşti beneficiari ai centrului care au reuşit să-şi întemeieze o familie şi să se reintegreze social.

CITEȘTE ȘI: Mesaje de Sfântul Vasile cel Mare • Urări şi felicitări frumose de Sfântul Vasile. SMS-uri haioase şi amuzante de Sfântul Vasile 

Manifestările prilejuite de împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea aşezământului se vor încheia cu o masă festivă.

Sărbătorim Ziua Casei dar şi rezultatele bune pe care le au copiii la şcoală. Într-un cuvânt sărbătorim relaţia noastră cu copiii prin prisma credinţei, dragostei şi nădejdii că vor fi oameni buni când îşi vor lua zborul în viaţă. Încercăm ca prin dragostea cu care le oferim toate cele necesare, să le asigurăm o dezvoltare armonioasă, în care traumele pe care le-au suferit şi lipsa familiei să nu-şi pună amprenta prea adânc pe întreaga lor viaţă. Ne putem mândri aşadar cu realizări frumoase, mulţi dintre ei sunt talentaţi, au ajuns să urmeze şcolile potrivite şi au obţinut rezultate bune la învăţătură şi la  diferite concursuri. Dar cea mai importantă realizare e relaţia pe care o avem cu aceşti copii. Secretul e că nu am forţat lucrurile în acest sens, totul a decurs natural, firesc, cu suişuri şi coborâşuri. E nevoie de dăruire şi răbdare, de vocaţie. Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu că face atâtea minuni, că ne întăreşte să nu cădem pradă deznădejdii. Mulţumesc Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei şi părintelui consilier Nicolae Călin Ignat care ne sprijină permanent. Mulţumesc colegilor şi echipei, le mulţumesc şi copiilor de care sincer sunt mândru. Rezultatele noastre se datorează şi oamenilor cu suflet mare care ne-au sprijinit, sponsorilor noştri, precum şi preoţilor parohi care ne-au ajutat de-a lungul timpului”, a spus părintele Marcel Duda coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Vasile cel Mare”.

Citește și: Nume care se sărbătoresc de Sfântul Vasile

În cei 10 ani de funcţionare, Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia a oferit ocrotire pentru zeci de copii şi tineri iar 22 dintre aceştia au părăsit aşezământul după vârsta de 18 ani şi s-au integrat social. „Misiunea acestui Centru Rezidenţial pentru copii este îmbunătăţirea stării fizice şi psihice a copiilor care au suferit o formă de abuz din partea unui adult sau a unui copil mai mare sau sunt în pericol de a deveni victime ale abuzului, în vederea dezvoltării armonioase a personalităţii sub atenta oblăduire a Bisericii”, a mai spus părintele Marcel Duda.

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia oferind găzduire, servicii educative şi de consiliere pentru 13 copii şi tineri cu vârste între 7 şi 21 de ani. Centrul a fost înfiinţat în anul 2003 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Consiliul Local Alba Iulia – Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania.

Biroul de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea