Rămâi conectat

Curier Județean

Artisul albaiulian Silvan Stâncel, invitat să cânte și să-și lanseze primul volum de versuri în limba spaniolă ”Incredibil.Iubesc”, la Festivalul Andaluz din Franța

Publicat

în

coperta_silvan_stancel_3În perioada 10 – 20 martie 2016,  în Franța, la Avignon, va avea loc cea de-a XV-a ediție a Festivalului Andaluz, eveniment major dedicat muzicii și culturii flamenco la care va participa și artistul albaiulian Silvan Stâncel, în calitate de invitat special. 

Festivalul este organizat de către Association Andalouse Alhambra în colaborare cu Le centre Social La Fentre și numeroși alți parteneri. Association Andalouse Alhambra a fost creată în anul 1996 ca un proiect cultural al artistului internațional flamenco Luis de la Carrasca. Scopul principal al asociației îl reprezintă promovarea și difuzarea culturii andaluze, susținerea culturii spaniole și ibero-americane prin diverse manifestații artistice. Din anul 2001 asociația este recunoscută oficial de către guvernul autonom andaluz Junta de Andalucia ca și „Comunitate Andaluză în afara frontierelor Andaluziei „, cu scopul de a menține legăturile sociale și culturale cu această regiune a Spaniei.

5.1 Programme festival Avignon - FRANCE 2016Festivalul Andaluz de la Avignon este un festival pluridisciplinar care prezintă expoziții de sculptură și pictură, dezbateri și conferințe publice, spectacole de muzică și dans flamenco, spectacole de muzică arabo-andauză, proiecție de filme, stagii de dans, cursuri de muzică flamenco pentru voce, stagiu de chitară flamenco, stagiu de dans oriental etc., scopul fiind acela de a oferi publicului cultura analuză în toată grandoarea ei.

Electrica Furnizare Discount

Sâmbătă, 19 martie a.c., începând cu ora 20.30, în cadrul primei părți a Noche De Arte Flamenco la sala Auditorium Jean Moulin au Thor din Avignon – Franța, Silvan Stâncel este invitat special al festivalului pentru a cânta și a lansa în limba spaniolă primul său volum de versuri Incredibil.Iubesc (Increible.Amo) produs de Libris Brașov. Association Andalouse Alhambra va produce totodată un spectacol flamenco pe baza acestei cărți. Poezii în limba spaniolă din Silvan Stâncel – INCREIBLE.AMO vor fi puse pe muzică flamenco avându-i ca protagoniști pe Luis de la Carrasca (voce), José Luis Dominguez (chitară) și Silvan Stâncel (chitară, voce).

1 CHITARA SPECIALA UNICAT CUSTOM MADE - marca HORA, model SILVAN STANCEL Sunt încântat și onorat! Să particip la acest eveniment ca invitat special, să-mi fie traduse poeziile în limba spaniolă, să fiu pe scenă alături de doi artiști flamenco de vocație și super profesioniști, să fie produs pe baza poeziilor mele un spectacol muzical flamenco de către o companie franco-spaniolă, iată motive suficiente pentru a mă simți fericit și împlinit. Sunt semne că munca mea este apreciată și dincolo de România. Mulțumesc pe această cale Luis de la Carrasca, Beatrice Valero și Association Andalouse Alhambra pentru invitație și eforturi, mulțumesc Libris Editorial, Virgil Oniță, Dana Anghelescu pentru producția cărții mele în limba română și spaniolă, mulțumesc traducătoarei Carmen Stimeriu pentru traducerea excelentă! Voi lua la Avignon chitara unicat construită special pentru mine de către producătorul român de instrumente muzicale HORA de la Reghin www.hora.ro și pentru a încânta astfel publicul străin cu produse originale și 100 % românești. Sper totodată ca anul acesta, în măsura în care se va găsi susținerea financiară necesară, să reușesc să onorez și invitația deja primită de a lansa Increible.Amo în Mexic în cadrul celui mai mare târg de către din lume dedicat literaturii în limba spaniolă, Guadalajara International Book Fair. Până atunci vă invit să descoperiți ”Incredibil.Iubesc”, atât în română cât și în spaniolă!”, a declarat Silvan Stâncel.

„Orice editor trăiește o mare bucurie și mândrie atunci când cărțile sale depășesc granițele țării și ajung să încânte sufletele cititorilor din alte colțuri ale lumii. Astfel, nu putem fi decât foarte fericiți că volumul de poezii „Incredibil.Iubesc”, în varianta spaniolă ”Increible.Amo”, semnat de Silvan Stâncel și publicat de Libris Editorial va fi prezentat în cadrul celei de-a XV-a ediții a Festivalului Andaluz de la Avignon, Franța.

 Volumul este expresia forței artistice a lui Silvan Stâncel, surprins într-o altă dimensiune creatoare, nu disjunctă de muzică, și anume, poezia.

Versurile au fost cât mai fidel traduse de o mare iubitoare de poezie, Carmen Stimeriu, cunoscută actriță, prezentatoare tv și autoare de versuri, care a surprins esența vie a gândurilor așternute în acest volum, reiterând ideea că dragostea este, până la urmă, un limbajul universal al simților noastre.

Felicităm și mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea creată și îi dorim lui Silvan mult succes în calitatea de “ambasador” al muzicii pe care o cântă cu multă pasiune și al versurilor sale pline de vitalitate, senzualitate și profunzime”, Dana Anghelescu, Director Libris Editorial. (A.M.)

Publicitate

Curier Județean

VEȘTI BUNE pentru județul ALBA: Încă șase proiecte importante de investiții, în valoare de 30 milioane RON, vor fi finalizate în 2021

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru județul ALBA: Încă șase proiecte importante de investiții, în valoare de 30 milioane RON, vor fi finalizate în 2021

„Șase proiecte importante de investiții, în valoare de 30 milioane RON, vor fi finalizate în acest an de către Consiliul Județean Alba:
– Drumul județean Săliștea – Vinerea (finalizat deja);
– Drumul județean 107 K Galda de Jos – Întregalde (stadiu actual: finalizat în proporție de 98%);
– Podul de peste Raul Mureș de la Ciumbrud (finalizat la sfârșitul acestei luni);
– Podul de peste Râul Mureș de la Vințu de Jos (finalizat la sfârșitul acestei luni);
– Drumul județean 107, din Zona Industrială Ciugud (finalizat la sfârșitul anului);
– Drumul județean 142 L Halta Mihalț – Zărieș – Căpud (finalizat la sfârșitul anului).” , transmite pe mediul de socializare Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| SPITAL NOU și CREȘĂ la Sebeș: Primarul Dorin Nistor a depus astăzi la Compania Națională de Investiții proiectele

Publicat

în

SPITAL NOU și CREȘĂ la Sebeș: Primarul Dorin Nistor a depus astăzi la Compania Națională de Investiții proiectele

„În numele Municipiului Sebeș, primarul Dorin Nistor a depus, joi, 21 octombrie 2021, la Compania Națională de Investiții, studiul de fezabilitate actualizat pentru realizarea obiectivului de investiții „Extindere Spital Municipal Sebeș”, un proiect despre care s-a vorbit des în ultima perioadă și pentru care Sebeșul se află în căutarea soluțiilor de finanțare.

Primarul Dorin Nistor susține, de asemenea, construirea unei noi creșe, cu o finanțare nerambursabilă, pentru a veni în sprijinul tinerelor familii: „Alături de echipa din primărie am realizat, în timp record, documentațiile necesare pentru a aplica în vederea obținerii unei alte finanțări de interes pentru comunitatea locală: construirea unei noi creșe, pe lângă cea din cartierul Valea Frumoasei.

Electrica Furnizare Discount

Soluția identificată a fost de a o amplasa în Parcul Arini, în proximitatea bazinului de înot didactic acoperit pentru a cărui construire avem deja un parteneriat cu Consiliul Județean Alba. Astăzi am depus setul de documentații privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții „Construire Creșă Mică, Municipiul Sebeș, județul Alba”.

Terenul necesar este pus la dispoziție de către autoritatea locală și va avea suprafața de 1.600 de metri pătrați. Creșa va avea capacitatea de a primi aproximativ 40 de copii. Clădirea va fi eficientă energetic și va beneficia de toate facilitățile prevăzute de reglementările legale: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcțională, cabinet medical, spații administrative. Spațiile de joacă în aer liber vor fi generoase, de cel puțin 10 metri pătrați pentru fiecare copil. Acoperișul va putea fi folosit și pentru a fi amenajate spații verzi, terase înverzite. Tot pe acoperiș se vor monta panouri fotovoltaice pentru a asigura energia necesară funcționării.”, transmit reprezentanții Primăriei Sebeș prin intermediul unui comunicat.

Citește mai mult

Curier Județean

Primăria Vințu de Jos caută operator pentru serviciul de iluminat public: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria Vințu de Jos caută operator pentru serviciul de iluminat public: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Vințu de Jos a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din Comuna Vințu de Jos, județul Alba. Valoare totală estimată a contractului este de 379.820,13 lei, fără TVA.

Obiectivul specific al achiziției îl reprezintă achiziţionarea unor servicii de întreținere și mentenanță a iluminatului public din comuna Vințu de Jos, în baza unui acord-cadru încheiat pe o perioadă de patru ani, cu încheierea de contracte subsecvente cu o frecvență anuală.

Serviciile de întreținere și mentenanță pe care ofertantul le va realiza:

Electrica Furnizare Discount
 • verificarea și supravegherea continuă a funcționării rețelelor electrice de joasă tensiune, cutiilor de distribuție și a corpurilor de iluminat;
 • corectarea și adaptarea regimului de exploatare la cerințele utilizatorului;
 • controlul calității serviciului asigurat;
 • întreținerea tuturor componentelor sistemului de iluminat public;
 • menținerea în stare de funcționare la parametrii proiectați a sistemului de iluminat public;
 • măsurile necesare pentru prevenirea deteriorării componentelor sistemului de iluminat public;
 • întocmirea sau reactualizarea, după caz, a documentației tehnice necesare realizării unei exploatări economice și în condiții de siguranță;
 • respectarea instrucțiunilor furnizorilor de echipamente;
 • funcționarea instalațiilor de iluminat, în conformitate cu programele aprobate;
 • respectarea instrucțiunilor/procedurilor interne și actualizarea documentației;
 • respectarea Regulamentului de serviciu aprobat de Comuna Vințu de Jos;
 • funcționarea pe baza principiilor de eficiență economică, având ca obiectiv reducerea costuri lor specifice pentru realizare a serviciului de iluminat public;
 • menținerea capacităților de realizare a serviciului și exploatarea eficientă a acestora, prin urmărirea sistematică a comportării rețelelor electrice, echipamentelor, întreținerea acestora, planificarea reparațiilor capitale, realizarea operativă și cu costuri minime a reviziilor/reparațiilor curente;
 • îndeplinirea indicatorilor de calitate ai serviciului prestat, specificăți în Regulamentul serviciului de iluminat public din Comuna Vințu de Jos;
 • mentenanța și întreținerea în condiții de eficiență a sistemului de iluminat public în conformitate cu cerințele stabilite în prezentul Caiet de sarcini;
 • un sistem prin care să poată primi informații sau să ofere consultanță și informații privind orice problemă sau incidente care afectează sau pot afecta siguranța, disponibilitatea și/sau alți indicatori de performanță ai serviciilor de iluminat;
 • asigurarea, pe toată durata de executare a serviciului, de personal calificat și în număr suficient pentru îndeplinirea activităților ce fac obiectul serviciului de iluminat public;
 • urmărirea și înregistrarea indicatorilor de performanță aprobați pentru serviciul de iluminat public se va face de către operator pe baza unei proceduri specifice;
 • instituirea și aplicarea unui sistem de comunicare cu beneficiarii cu privire la reglementările noi ce privesc serviciul de iluminat public și modificările survenite la actelenormative din domeniu. În termen de 60 de zile calendaristice de la data încredințării serviciului de iluminat public va prezenta Comunei Vințu de Jos modul de organizare a acestui sistem;
 • informarea utilizatorului și a beneficiarilor despre planificarea anuală a reparațiilor/reviziilor ce se vor efectua la sistemul de iluminat public.

Rezultate așteptate:

 • reducerea costurilor asociate utilizării Sistemului de iluminat public;
 • menținerea Sistemului de iluminat public în parametri optimi de funcționare,
 • minimizarea întreruperilor în activitatea Autorității Contractante datorită indisponibilității temporare si/sau
  permanente a Sistemului de iluminat public;
 • reacție rapida în cazul unui incident.
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare