Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia: ”Banner-ul electoral de pe gardul bisericii din Obreja – un abuz al unui localnic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biserica electorala ObrejaFaţă de materialul publicat în presa locală cu titlul „Biserica din Obreja, primul locaș de cult electoral”, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia face următoarele precizări: Oficiul Parohial din Obreja nu a fost implicat în niciun fel în campania electorală din această toamnă, în deplină ascultare faţă de recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, asumate şi aplicate cu maximă atenţie în Eparhia Alba Iuliei.

Banner-ul electoral în cauză a fost afişat în dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 noiembrie a.c., pe gardul ce împrejmuieşte biserica în construcţie, de către un cetăţean din localitate, Marin Jiman, membru al PSD. El a fost însă înlăturat câteva ore mai târziu de către preotul paroh, care, de altfel, a şi sesizat Protopopiatul Blaj şi Centrul Eparhial în legătură cu acest fapt regretabil. Aşadar, nu putem vorbi nici pe departe de „un locaş de cult electoral”, ci de un abuz al unui localnic, care, din exces de zel, a afişat un mesaj de susţinere pentru un candidat la alegerile prezidenţiale în cel mai nepotrivit loc cu putinţă – în faţa unei sfinte biserici.

În ceea ce priveşte legătura făcută între vizita Domnului Ministru Secretar de Stat Victor Opaschi în judeţul Alba şi „roadele” semnalate în presă, precizăm că domnia sa nu a vizitat parohia Obreja, iar biserica din localitate, a cărei construcţie a început în anul 2010, nu a primit niciun ajutor din partea Secretariatului de Stat pentru Culte.

Cu această ocazie, reamintim faptul că Patriarhia Română a susţinut public neutralitatea politică a Bisericii Ortodoxe Române, iar slujitorilor Sfintelor Altare le este interzis să desfășoare activităţi cu caracter partinic în comunităţile de credincioşi pe care le păstoresc. Pe această linie, bisericile din judeţul Alba au manifestat mereu o atitudine echidistantă, remarcându-se doar ca factori ai păcii sociale, profund dedicate activităţilor spirituale, social-caritabile, culturale şi educaţionale, în folosul comunităţii bisericeşti şi al societăţii româneşti contemporane.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea