Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE: Arde pădurea în jurul Alba Iuliei! 50 de ha mistuite azi-noapte pe raza localităților Meteș, Vințu de Jos

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UPDATE ora 17.00: Incendiul devastator care a făcut scrum zeci de hectare de pădure în jurul municipiului Alba Iulia a fost stins în proporție de 99%. Potrivit colonelului Dorel Sofica, șeful ISU Alba, care se află încă la fața locului, sunt în curs de lichidare 3-4 focare, bușteni care încă mocnesc în câteva puncte din perimetrul incendiat. Întreaga zonă va rămâne sub supravegherea pompierilor pentru ca focul să nu reizbucnească în timpul nopții din cauza vântului.

Vom reveni cu amănunte.

Autoritățile se află în alertă maximă încă de ieri seară, când un incendiu de pădure s-a dezlănțuit în jurul orșului Alba Iulia, pe raza localităților Vințu de Jos, Meteș.

Peste 100 de persoane intervin pentru stingerea urgiei de foc. Albaiulienii au putut observa încă de azi-noapte cu dealurile  împădurite de deasupra zonei Schit ard ca o torță.

Detaşamentul de pompieri Alba Iulia şi Garda de intervenţie Sebeş, în cooperare cu Ocolul Silvic Valea Ampoiului şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Meteş şi Vinţu de Jos intervin din cursul nopţii, cu un efectiv de 56 de persoane pe raza com. Vinţu de Jos şi Meteş pentru stingerea unui incendiu de pădure de conifere şi vegetaţie uscată, ce a afectat aproximativ 50 ha astfel: 30 ha de păşuni şi fâneţe şi 20 ha fond forestier (coronament, doborâturi şi litieră). Intervenţia este dificilă din cauza zonei extrem de accidentate, cu frecvente dislocări de bolovani şi grohotiş şi prăbuşiri de arbori.

 

În cursul zilei de astăzi pentru stingerea incendiului au fost suplimentate forţele de intervenţie, cu un total de 114 persoane, astfel:

– ISU Alba – 64 pompieri cu 2 autocamioane de intervenţie, 2 autospeciale de stins incendii, 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă;

– IJJ Alba – 10 jandarmi cu o autospecială;

– IPJ Alba – 7 poliţişti cu 2 autoturisme;

– Salvamont Alba – 4 salvamontişti cu 1 masină de teren si 3 ATV;

– SVSU Vinţu de Jos şi Metes – 17 voluntari;

– Direcţia Silvică Alba – 12 lucrători silvici;

Acţiunea de intervenţie este condusă de Col. Dorel Sofica, inspectorul şef al ISU Alba cu sprijinul grupei operative a inspectoratului.

Consiliul Judeţean Alba a asigurat deplasarea forţelor de intervenţie cu 2 microbuze şi un autoturism de teren.

Incendiul se manifestă în mai multe focare, este în curs de localizare şi stingere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea