Rămâi conectat

Sport

Arbitrul Darius Iviniş (Zlatna) a promovat la Liga 3, la 23 de ani, cu a doua medie la examenul național!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba are un nou arbitru la nivel național, după ce zlătneanul Darius Iviniș a promovat la Liga 3 în urma concursului organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor, în 12 octombrie, la care au participat 43 de arbitri din țară.

Darius Iviniș a fost al doilea în clasament, cu media generală 9,61 (primul a avut 9,63), impresionând la Testul Cooper (cel mai bun, cu 3400 de metri în 12 minute, depșind arbitrii din Liga 3 ce au candidat la Liga 2). Astfel, județul Alba are în acest moment 7 reprezentanți la nivel național: Alexandru Vodă (Alba Iulia, președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Alba) – Liga 1, Andrei Nagy (Măhăceni, Aiud; Turda) – Liga 2, Mihai Domșa (Aiud), Ioan Boldea (Ciuguzel, Aiud), Daniel Nistor și Darius Iviniș (Zlatna) și Daniel Popa (Câmpeni, Aiud). La examen a fost și Radu Scrob, fostul căpitan al Unirii Alba Iulia, care s-a clasat pe locul 25, cu media 7,81.

Asociația Județeană de Fotbal Alba a prezentat detalii despre examenul de promovare și cariera noului “central” din eșalonul terț, informații pe care le prezentăm în cele ce urmează:

„La nivel național, au fost scoase 5 locuri la concurs, aceștia susținând două probe (fizic și teoretic). Examenul fizic a constat în: 6 x 40 m și test Cooper (minim 3.000 m.). Examenul teoretic a constat în 20 de întrebări tip grilă.

Darius Iviniș este arbitru de la vârsta de 16 ani. A fost portar la CS Zlatna și AFC Unirea Alba Iulia (juniori), debutând în Liga 3 cu CS Ocna Mureș (ca junior). După un sezon a luat decizia câștigătoare, să se focuseze doar pe arbitraj. Anul trecut a ratat la doar câteva sutimi promovarea în lotul de Liga 3. Nu a renunțat la visul său și după încă un an de pregătire continuă, reușește să facă un prim pas spre marea performanță, pe care suntem convinși că o poate atinge! La 23 de ani, Darius are o familie frumoasă, căsătorindu-se cu aleasa inimii lui Crina în anul 2021, iar de 6 luni au devenit părinții unei fetițe minunate. Suntem siguri că ai lui colegi de la Jandarmeria Română și Jandarmeria Alba sunt cel puțin la fel de mândri de el, cum sunt și colegii din cadrul Comisiei Județene a Arbitrilor Alba”, a transmis AJF Alba.

Informații: Asociația Județeană de Fotbal Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie Echipa comunei Crăciunelu de Jos va participa luni, 29 aprilie, la faza regională a Cupei Satelor. Turneul este prevăzut la Șelimbăr (județul Sibiu) și reunește 5 formații: Crăciunelu de Jos (Alba), Vulcan (Brașov), Șelimbăr (Sibiu), Zetea (Harghita) și Sâncraiu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea