Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Apusenii sub teroarea lupilor: Sălbăticiunile au făcut ravagii în mai multe localități unde au devorat zeci de animale domestice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apusenii sub teroarea lupilor: Sălbăticiunile au făcut ravagii în mai multe localități unde au devorat zeci de animale domestice

Crescătorii de animale din Abrud şi comunele învecinate, Bucium, Roşia Montană, Mogoş, Sohodol ș.a. sunt pur şi simplu îngroziţi de agresivitatea lupilor care, mai ales în această perioadă, au devorat un număr mare de animale, în special oi şi capre.

Am cules mai multe informaţii în acest sens şi am ajuns la concluzia că în această zonă s-au înmulţit lupii, întrucât aceste atacuri s-au produs în toate aceste comune cu satele aparţinătoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Foarte interesant este şi faptul că lupii, de obicei în formaţii de 2-3, vin şi atacă animalele care sunt lângă case sau adăposturile de animale şi chiar în prezenţa fermierilor, care cu mari dificultăţi pot să-i îndepărteze.

De exemplu, în oraşul Abrud, pe strada Gura Cornei, unui proprietar, un lup i-a ucis 2 oi care erau într-o luncă din spatele casei, iar unui alt fermier, de pe strada Crastea, i-a devorat 8 oi care erau lângă adăposturile de bovine. El ne-a relatat că, deşi a intervenit cu câinii, cu greu a reuşit să-i îndepărteze.

La un alt fermier, tot din Abrud, de pe strada Pădurea Popii, lupii n-au ajuns la oi, dar i-au devorat un câine, iar pe strada Soharu, tot din Abrud, la gospodăria unui cetățean, lupii au devorat un câine care era legat în lanţ în spatele casei.

La Sohodol, lupii au devorat aproape jumătate dintr-o viţea, iar la Cărpiniș, au devorat o capră. Avem informații sigure şi din comuna Bucium, unde lupii au ucis oi şi capre în satele Bucium Sat, Bucium Muntari, dar și la Roşia Montană.

Aceste atacuri furibunde pot fi explicate şi prin faptul că în această perioadă, lupii au pui. Am mai auzit că li s-a recomandat proprietarilor să aibă grijă de animale. Ce grijă să aibă, când lupii vin şi atacă în prezenţa proprietarilor şi a câinilor?

Mulţi dintre proprietari sunt descurajaţi și au început deja să-şi vândă animalele. Am dori, totuşi, pentru informarea opiniei publice, să ni se comuice numărul aproximativ de lupi, şacali şi râși existent în zona Munţilor Apuseni, dacă, bineînțeles, nu este secretizat.

Ioan RADU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea