Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM

În cadrul ședinței de colegiu prefectural, directorul AJOFM Alba a prezentat obiectivele avute anul trecut. Aproximativ 6500 de persoane au intrat pe piața muncii și aproape 13.000 de oameni au fost ajutați prin servicii de informare și programe de consiliere.

Obiectivul general al Programului judeţean pentru ocuparea forţei de muncă în anul 2023, prevede încadrarea în muncă a cel puţin 6600 persoane. Până la data de 31.12.2023 un număr total de 6491 persoane (98%) au intrat pe piaţa muncii. Numărul persoanelor cuprinse în serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante de la începutul anului şi până la sfârşit a fost de 9696, din care încadrate în muncă 6491 persoane. S-a realizat încadrarea după prima mediere a muncii pentru 4086 şomeri,” a explicat doamna Andrea Katona, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, în cadrul ședinței de colegiu prefectural.

Citește și: AJOFM Alba începe plata subvențiilor, în valoare de peste 11 milioane de lei, pentru companiile au angajat șomeri. Care este data limită

În anul 2023 un număr total de 12.953 persoane au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională. Au beneficiat de completarea veniturilor salariale 400 şomeri, încadrându-se înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj (o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi încadrat).

„Până la finele anului 2023 s-au încheiat 7 contracte de ucenicie la nivelul întregului judeţ. Subvenţiile acordate pentru încadrarea ucenicilor se operează timp de 12, 24 respectiv 36 de luni, în funcţie de nivelul de calificare pentru care se organizează programul de ucenicie. Prin aplicarea Programului 140, special pentru comunităţi cu număr mare de etnici romi, în anul 2023, s-a realizat încadrarea a 312 persoane de etnie romă,” a mai precizat directoarea executivă a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

La solicitarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă un număr total de 30 programe de formare la care au fost înscrise 549 persoane, din care 544 şomeri, iar 5 persoane au suportat contravaloarea cursurilor fiind persoane ocupate. Un număr de 84 absolvenţi ai cursurilor de formare profesională au fost încadraţi în muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia poate încheia contractul pentru eficientizarea energetică a Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa” – Decizie definitivă la Curtea de Apel Primăria Alba Iulia poate încheia contractul de circa 20 de milioane de lei (5 milioane de lei), bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea