Rămâi conectat

Curier Județean

Aproape 200 de contravenții, sancționate cu 44.700 de lei, în Alba, în perioada Paștelui: 11 permise reținute, dintre care trei pentru alcool

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe perioada Sărbătorilor Pascale, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Poliţiştii au fost la datorie şi au acţionat, cu efective suplimentare, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor din judeţul nostru.

În perioada 06 – 10 aprilie a.c., peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a fraudelor, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Poliţişti au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică în colaborare cu jandarmi şi poliţie locală, astfel că în această perioadă, în judeţul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să-şi piardă viaţa.

În această perioadă, au fost constatate 198 de abateri contravenţionale care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 44.694 lei, din care 94 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 5 pentru fapte de natură economică sancţionate de Legea 12/1990, 96 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 11permise, din care 3 pentru consum de alcool, iar restul pentru alte abateri.

În această perioadă s-a intervenit la 190 de evenimente, din care 182 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, iar poliţiştii au constatat 57 de infracţiuni.

Exemple:

La data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 04.30, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Blaj    l-au depistat pe un tânăr de 26 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce conducea, prin comună, un autoturism a cărei autorizaţie provizorie de circulaţie era expirată din luna octombrie 2016.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii de siguranţă publică din Cugir l-au depistat pe un tânăr de 18 ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada C.Porumbescu din Cugir, fără a posada permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei 6 Poliție Rurală Jidvei  l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Bazna, judeţul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Cetatea de Baltă, fără a posada permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 9 aprilie a.c., în jurul orei 10.20, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe raza comunei Săsciori, l-au depistat pe un bărbat de 46 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea un autoturism fără a posedat permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea