Rămâi conectat

Ştirea zilei

Apele sunt tulburi oriunde în afară de PNL Alba!

Publicat

în

Presa locală a speculat recent că în PNL Alba ar fi apărut tensiuni care pun sub semnul întrebării unitatea echipei celor doi deputaţi liberali de Alba, Teodor Atanasiu şi Călin Potor. Ne surprinde faptul că un ziar ca „Unirea”, pe care îl consideram foarte serios la nivelul judeţului Alba, pune atât de mare preţ pe informaţiile „pe surse”, în loc să-i contacteze chiar pe cei doi protagonişti ai articolului respectiv. Nu odată ne-am manifestat disponibilitatea de a le furniza jurnaliştilor de la „Unirea” informaţii „la prima mână” şi de multe ori confidenţiale, sau în exclusivitate.
În acest moment, nu credem că aceasta este problema cea mai importantă a cetăţenilor, dacă sunt sau nu tensiuni în PNL Alba. Mai degrabă ar fi bine să ne uităm la cei trei ani de guvernare dezastruoasă a Cabinetelor (succesive) Boc. În condiţiile în care, din 2008 încoace, nivelul de trai în România şi, în special, în judeţul Alba, a scăzut constant, nu vedem cu ce ar putea fi oamenii mai bucuroşi că sunt tensiuni în principalul partid de opoziţie din judeţ. În condiţiile în care cuplul Hava-Dumitrel, condus de la Bucureşti de Băsescu şi Boc, a gestionat atât de rău destinele judeţului şi ale municipiului nostru reşedinţă, ce relevanţă pot avea anumite „surse” care se citează a fi „bine informate”? Judeţul Alba a ajuns acum să aibă doar populaţia pe care o avea înainte de 1950, chiar dacă atunci încă nu era înfiinţat. Şi nici n-o ducem mult mai bine ca atunci… Veniturile populaţiei, salariile şi pensiile au scăzut constant, iar cheltuielile s-au tot mărit, de la TVA, la benzină şi chiar la preţul pâinii. Dacă asta înseamnă că până acum a fost bine, că oamenii trăiesc conform aspiraţiilor lor, atunci poate că „sursele” pot să clevetească despre tot felul de tensiuni între noi!
Situaţia în care este acum judeţul Alba nu este de natură de a crea tensiuni în PNL Alba! Mai degrabă, poate, în PDL, care este îngrozit că va pierde alegerile, după ce a adus dezastrul asupra noastră, a tuturor! Acum, cu câteva luni înainte de alegerile locale, noi, deputaţii liberali de Alba formăm o echipă dispusă să facă totul pentru a schimba „codul portocaliu” de la conducerea judeţului Alba şi a municipiului Alba Iulia. Munca noastră, atât în Parlament, inclusiv prin boicotul politic al ultimelor zile, dar şi în teritoriu, nu urmăreşte decât un singur scop: conştientizarea cetăţenilor de situaţia gravă în care ne aflăm şi convingerea lor să participe la alegerile locale, dar şi la cele parlamentare, atunci când ele vor avea loc, pentru a schimba definitiv plaga portocalie care a dus judeţul nostru şi municipiul Alba Iulia în cea mai gravă situaţie economico-socială a ultimilor ani. De altfel, nu ne miră că acum „sursele” lansează tot felul de zvonuri, încercând să ne slăbească determinarea de a lupta pentru un trai mai bun al concetăţenilor noştri, deoarece riscă să piardă mult mai mult în cabinele de vot, peste puţin timp.
Ca atare, îi aşteptăm pe jurnalişti să se documenteze mai atent în redactarea materialelor de presă, dacă tot nu doresc să prezinte situaţia reală a judeţului, numai comunicatele triumfaliste ale mai marilor zilei, care în scurt timp vor intra în Istorie la timpul trecut. Noi, deputaţii liberali de Alba, Teodor Atanasiu şi Călin Potor, rămânem fideli misiunii noastre de a aduce bunăstarea în judeţul Alba, în fiecare municipiu şi în fiecare localitate, pentru că fiecare om aşteaptă asta de la aleşii săi. Restul nu pot fi decât speculaţii!

Teodor Atanasiu, deputat PNL de Alba
Călin Potor, deputat PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Publicat

în

Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud își exprimă nemulțumirea față de conducerea unității medicale. Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.

„Ne plimbă de la Ana la Caiafa, nu ne dau nici un răspuns și nu vor să organizeze nici un examen. Am făcut o sesizare către conducerea spitalului pe care am semnat-o toți și nu știm nimic, dacă plecăm în 6 iunie, dacă se face concurs. Conducerea spitalului nu a făcut demersurile necesare pentru a primi fondurile necesare pentru a păstra cei 67 de angajați”, au transmis reprezentanții cadrelor medicale pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit legii 70/2022 personalul din unitățile sanitare cu paturi, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, instituțiile de asistență socială, încadrat fără concurs pe perioada determinată, pe posturi de execuție, în perioada stării de alertă, va putea ocupa, pe durata nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Ni s-a spus că bani nu sunt pentru că nu facem externări, păi cu un oncolog care nu are secție, reumatolog care nu are secție, ce externări să faci. Am întrebat ce număr de personal este necesar spitalului, potrivit normelor. Ni s-a răspuns că ar fi nevoie de peste 100, cu noi cei 67, cu tot. Nu știm ce să facem, timpul trece, 6 iunie se apropie, iar noi ne-am pus viețile și familiile în pericol și nu primim nici o șansă. Măcar să susținem examenul și vedem câți iau notă peste 6, pentru că poate nu toți suntem capabili de 6. Nu am primit nici un răspuns scris, nici un răspuns verbal, trece azi și vine mâine și noi nu știm ce vom face”, au mai transmis reprezentanții cadrelor medicale.

Potrivit unui studiu realizat de Frames Media, România are un deficit de 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Publicat

în

APEL  la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv,  lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au făcut un apel la oamenii care doresc să doneze sânge și trombocite grupa A și B pozitiv.

Avem multe solicitări de sânge și trombocite pe grupele A pozitiv și B pozitiv. Rugăm persoanele sănătoase ,care au aceste grupe ,să vină la noi în centru să doneze sânge. Vă așteptam ! Telefon : 0258834050″, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la Câmpeni: Pompierii intervin pentru stingerea unei stive de lemne în flăcări

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la Câmpeni: Pompierii intervin pentru stingerea unei stive de lemne în flăcări

Un incendiu a avut loc marți, 17 mai, în jurul orei 13.00, la o stivă de lemne din localitatea Câmpeni, județul Alba.

Stația de pompieri Câmpeni a fost solicitată să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Câmpeni, strada Gării. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu flacăra vizibilă la o stivă de lemne.

Incendiul a fost localizat și lichidat de către pompierii militari prezenți la locul evenimentului.

Elit - Gustul Desăvârșit

La momentul de față se lucrează la îndepărtarea efectelor negative produse de incendiu. Fără alte probleme deosebite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare