Apel către Guvern privind alegerile: Să dea o ordonanță de urgență prin care să legifereze alegerea primarilor în două tururi de scrutin

votSurse PNL susțin că partidul îi va cere oficial premierului Dacian Cioloș să dea ordonanța de urgență care ar impune alegerea în două tururi de scrutin a primarilor.

Unul dintre deputații PNL, Andreea Paul, a făcut un apel la Guvern să dea cât mai repede o ordonanță de urgență prin care să legifereze alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ea subliniază că PNL este minoritar în Parlament și nu își poate propune propriul proiect de lege care prevede acest lucru.

“Fac un apel catre cabinetul Ciolos pentru a legifera prin ordonanta de urgenta alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. E nevoie de legitimitate si reprezentativitate politica la urmatoarele alegeri locale. Alegerea primarilor dintr-un singur tur inseamna favorizarea partidelor mari. Or competitia și competenta trebuie stimulata la nivelul administratiei publice locale. Consider ca aceasta solicitare facuta pe ultima suta de metri trebuie asumata si decisa rapid de catre actualul Guvern.

Daca in 3-4 saptamani nu se corecteaza actuala legislatie pentru alegerile locale, va ramane in vigoare prevederea alegerilor dintr-un singur tur. Ar fi fost bine sa reusim in Parlament aceasta corectie, dar PNL care a depus deja un proiect de lege pentru alegerile locale din doua tururi este minoritar in prezent, iar PSD majoritar”, a precizat Andreea Paul pe pagina sa de Facebook.

sursa:stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Jak spintecatorul 18.01.2016 at 15:03

Are dreptate Andreea Paul cu 2 tururi pentru alegerea unui primar,dar ce ne facem cu turma de consilieri locali si judeteni care ar trebui obligatoriu redusi la jumatate sau chiar mai putini si fara sa primesca bani publici ca unii tac tot timpul si nu au o hartie in dreptul lor la sedinte.Aude Ciolos si Iohanis !!!! reforme si afara cu vechii comunisti ce conduc inca…….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...