Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anul școlar 2023-2024: O anumită categorie de elevi va rămâne fără burse. Motivul pentru care au fost eliminate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul școlar 2023-2024: O anumită categorie de elevi va rămâne fără burse. Motivul pentru care au fost eliminate

Începutul noului an școlar vine cu vești neplăcute pentru o anumită categorie de elevi, care nu vor mai putea beneficia de bursele cu care erau obișnuiți.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Schimbarea intervenită se datorează faptului că elevii care învață în afara localității de domiciliu nu vor mai fi eligibili pentru bursa de transport, deoarece aceasta a fost eliminată din programul de sprijin financiar.

În continuare, bursele vor fi acordate elevilor de gimnaziu și liceu care obțin medii peste 9,50, dar și celor din primele 30% dintre elevii fiecărei clase, care vor primi sprijin financiar din partea statului.

Cu toate acestea, copiii care studiază în afara localității de domiciliu nu vor mai putea beneficia de bursa de transport, deoarece li se vor oferi acum facilități de transport și li se va rambursa costul acestuia.

Florin Lixandru, secretarul de stat în Ministerul Educației, a explicat că această modificare a fost introdusă în noua metodologie pentru a asigura că elevii primesc sprijin în ceea ce privește transportul școlar.

„Având în vedere că acești elevi vor beneficia de facilități la transport, costurile de transport li se vor deconta. Prin urmare, categoria acestor burse nu mai este inclusă în categoria burselor sociale conform noii metodologii”, a declarat secretarul de stat Florin Lixandru la televiziunea publică.

De asemenea, elevii de clasa a V-a vor începe să primească burse din luna ianuarie a anului următor. Aceștia vor primi burse de merit, iar 30% dintre elevii din fiecare clasă vor fi beneficiari. Dacă procentul de 30% nu acoperă toți elevii cu medii generale peste 9,50, listele vor fi extinse pentru a-i include și pe aceștia.

Secretarul de stat în Ministerul Educației a subliniat importanța transparenței în aceste schimbări și a asigurat că elevii care au muncit din greu și au obținut medii peste 9,50 în anii anteriori nu vor fi dezavantajați de aceste modificări.

Elevii care se încadrează pentru bursa socială vor primi 300 de lei, cu condiția să demonstreze că venitul familiei lor este redus. De asemenea, această asistență financiară va fi acordată fără a ține cont de venitul familiilor pentru elevii orfani sau pentru cei care suferă de anumite afecțiuni.

Aceste modificări aduc o nouă perspectivă asupra sistemului de burse școlare și sunt menite să asigure un sprijin mai echitabil pentru elevii care se confruntă cu diverse situații și să promoveze excelența în învățare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea