Rămâi conectat

Ştirea zilei

Anul școlar 2023-2024: Jumătate dintre școlile din Alba au servicii de pază umană sau sisteme de supraveghere video. Câte au sisteme antiefracție

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Anul școlar 2023-2024: Jumătate dintre școlile din Alba au servicii de pază umană sau sisteme de supraveghere video. Câte au sisteme antiefracție

Anul școlar 2023-2024 se aproprie cu pași repezi pentru miile de elevi din județul Alba și din țară.

Astfel, în contextul preocupărilor actuale legate de siguranța copiilor și tinerilor în mediul școlar, Inspectoratul Școlar Județean Alba a pus la dispoziție pentru ziarulunirea.ro date relevante privind măsurile de protecție și securitate adoptate în unitățile de învățământ din județ.

Conform datelor prezentate, ISJ Alba supervizează un total de 470 de unități de învățământ, dintre care 451 sunt publice și 19 private.

Distribuția urban-rural arată că din numărul total de unități, 182 sunt în mediul urban, iar 288 în mediul rural.

Un aspect important discutat în cadrul acestui raport este modul în care școlile din Alba asigură protecția copiilor. În ceea ce privește analiza de risc, se constată că toate cele 470 de unități de învățământ au efectuat această evaluare.

Interesant este faptul că aproximativ jumătate dintre aceste unități dispun de servicii de pază umană sau sisteme de supraveghere video. Mai exact, 199 de unități de învățământ au implementat măsuri de protecție, iar 148 dintre acestea sunt dotate exclusiv cu sisteme de supraveghere video. De asemenea, școlile care dispun concomitent atât de pază umană, cât și de sisteme de supraveghere video numără 49.

Pe de altă parte, 271 de unități nu au implementat măsuri de pază, nici umană, nici prin sisteme de supraveghere video. În această categorie se încadrează 148 de unități care, deși nu dispun de pază, sunt echipate cu sisteme de alarmare antiefracție.

De asemenea, datele relevă că 90 de unități de învățământ au un plan de pază aprobat de poliție, dintre acestea 85 sunt publice și 5 private.

Cu 61 de școli primare și gimnaziale și 29 de licee și colegii incluse în această categorie, se poate spune că există un efort semnificativ de a obține sprijin și a crea parteneriate pentru asigurarea unui mediu sigur în școli.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea