Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Stelian Gherman şi-a prelungit contractul cu FC Unirea

Publicat

în

Antrenorul Stelian Gherman şi-a prelungit astăzi, în condiţii superioare comparativ cu prima parte a campionatului, contractul cu FC Unirea Alba Iulia, noua înţelegere urmând să fie valabilă până în vara anului 2013. Tehnicianul clujean a terminat turul cu „alb-negrii” pe poziţia a 6-a a seriei vestice din Liga a 2-a. „Este firesc să apreciem realizările echipei în tur. Să nu uităm că Gherman a preluat echipa cu o săptămână înaintea startului şi a izbutit rezultate peste aşteptări. Sperăm ca şi în viitor să continuăm linia ascendentă„, a declarat preşedintele executiv al Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu.

Mă bucur că s-a optat pentru continuitate pe banca tehnică şi munca depusă a însemnat ceva pentru club. Avem nevoie de mai mult sprijin din partea celor din oraş, pentru a putea visa cu adevărat la performanţă„, a precizat Stelian Gherman. În campionatul 2012-2013, în cazul în care va reuşi promovarea cu FC Unirea în Liga 1, Gherman are prevăzut în contract un bonus financiar.

*40.000 de euro de la Empoli, reunirea pe 16 ianuarie

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot astăzi, şefii Unirii au primit confirmarea bancară a intrării în cont a ratei de 40.000 de euro plătită de Empoli FC. După ce se vor stinge litigiile cu cei trei (G. Ivan, Ad. Câmpeanu şi Spătaru), banii vor fi utilizaţi pentru achitarea ratei contractuale pe luna octombrie şi a unui număr de trei prime din tur. De asemenea, s-a fixat, aşa cum anticipam de o săptămână, data reluarii pregătirilor pentru 16 ianuarie 2012, cantonamentul centralizat urmând să se desfăşoare la stadionul „Cetate” din Alba Iulia. „Strategia de întărire a lotului depinde foarte mult de resursele pecuniare. Ne dorim să aducem jucători pentru a dubla posturile pe care evoluează juniorii, atacant, mijlocaş central,  fundaş stânga, dar şi un apărător central„, a explicat Gherman. În privinţa despărţirilor sunt certe plecările lui C. Cornea şi G. Petcuţ, dar în discuţie mai sunt şi posibilele renunţări la unul dintre portari, Lasc sau Toderaş (dacă va reveni Vlad Ignat din Spania), semne de întrebare fiind şi în privinţa lui I. Grozav (n-a jucat deloc în tur).

Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria municipiului Sebeș, LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Albava fi prezent Ioan Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respextic să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ.

În momentul demarării acținii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă particparea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selacție se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, Minaur Baia Mare – Metalurgistul Cugir | Returul barajului, o formalitate

Publicat

în

Sâmbătă, de la ora 17.30, în Maramureș, se dispută returul barajului de promovare în Liga a 2-a, între Minaur Baia Mare și Metalurgistul Cugir, un joc ce nu mai are importanță în economia calificării după  ce trupa lui Ciprian Danciu au câștigat net, 4-0 în Alba.

„Roș-albaștrii”, fără Cocan – suspendat, la fel ca Gondiu (Minaur), vor intra în vacanță după acest joc în vreme ce amfitrionii se pregătes deja de dubla de baraj decisivă, cu CS Hunedoara, în 4 și 8 iunie.

Pentru al doilea an la rând prezent în această fază a eșalonului terț, gruparea cugireană și-a propus să depășească parcursul de anul trecut însă manșa tur a fost un coșmar, putându-se considera deja scoasă din cursă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: Optimum Alba Iulia, de două ori pe locul secund la Transilvania Footbal Festival

Publicat

în

Prezent în premieră la turneul “Transilvania Footbal Festival”, organizat în municipiul de pe Someș de Sporting Cluj-Napoca, clubul Optimum Alba Iulia a fost la înălțime, reușind să se claseze pe locul secund la fiecare categorie de vârstă.

Recunoscută pentru preocuparea în privința creșterii talentelor fotbalistice, formația ce-și desfășoară activitatea la Drâmbar a participat cu grupele de copii din anii 2010-2011, respectiv 2012 (la fiecare categorie au fost 18 formați, din toată țara, repartizate inițial în 6 grupe a câte 3 echipe). Astfel, generația 2010/2011, pregătită de Dan Bara și Ciprian Selagea, a fost învinsă în finala cu Viitorul Cluj, scor 1-2, iar copii din 2012, antrenați de uniristul Filip Morar, au pierdut la penalty-uri, scor 3-4; în ultimul act, cu “U” Evolution Cluj-Napoca (de care se ocupă fostul mare fotbalist Dorin Goga, actualmente la Sănătatea Cluj).

De asemenea, doi jucători de la Optimum au primit trofee individuale: Tudor Fechete (n. 2010) – a fost declarat cel mai bun portar al turneului, iar Dragoș Miclea (n. 2012) – a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bineînțeles, la înălțime au fost și părinții, care de fiecare dată ne susțin necondiționat și ne împing de la spate spre marea performanța! Înarmați cu tot arsenalul, de la steaguri la tobe, fumigene și vuvuzele, Optimum Alba Iulia a fost din nou la înălțime atât pe teren cât și în tribună, clujenii fiind surprinși plăcut de noi, de cât de organizați suntem. Cine are ochi, SĂ VADĂ!!! Cine are urechi, să audă !!! Fotbalul din Alba Iulia are viitor”, a transmis Ciprian Selagea (echipier al divizionarei terțe Metalurgistul Cugir, ce dispută în aceste zile barajul de promovare în liga a 2-a, cu Minaur Baia Mare)

. Lotul Optimum Alba Iulia: Tudor Fechete, Horațiu Niciu Horatiu – portari, Darius Alion, Darius Drăgan, Lukas Hada, Raul Sibișean, Andrei Spulber, Luca Sărăcuț, Alex Suschevici, Darius Horșa, David Lazăr, Patrick Candrea, Darius Manea, Raul Alexa, Rareș Dan, Raul Bocăniciu, David Ponoran, Cătălin Ciulea, George Opincariu – jucători de câmp


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare