Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Alexandru Kalanyos: „La golul lui Stanciu contra Ucrainei, am trăit senzațiile de la Mondialul din 1994, la reușitele lui Hagi și Dumitrescu”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Alexandru Kalanyos, antrenorul care l-a descoperit pe Nicolae Stanciu, lansat în fotbal la Unirea Alba Iulia, a povestit cum a trăit reușita „diamantului” albaiulian în partida de poveste de debut la Euro 2024, în România – Ucraina scor 3-0, cu o execuție măiastră.

După meciul amical cu Liechtenstein, acel 0-0, am ieșit la o masă cu Nicu și 5 dintre colegi și eram uimit cât de încrezători erau. Nicu îmi spunea că vrea să marcheze și să intre în istorie!’, a povestit Kalanyos la Radio Unirea FM.

A fost un eurogol la propriu și la figurat. La golul lui Stanciu am trăit aceleași emoții ca în urmă cu 30 de ani când marca Hagi contra Columbiei sau Ilie Dumitrescu cu Argentina, același feeling. Sentimental, mi-au dat lacrimile, nu-mi venea să cred cum a reușit să înscrie. Și-a pregătit momentul, iar dacă marca și din corner era ceva fenomenal. După o asemenea reușită, mesajul lui Stanciu a fost clar: „This is Romania!”, iar adversarii parcă au fost loviți de cutremur”, a mai punctat Kalanyos.

În carieră, conform antrenorului Kalanyos, Nicolae Stanciu, are peste 515 meciuri, în care a strâns 103 goluri și 113 pase de gol, rezultând o realizare la fiecare două meciuri, o constanță fenomenală, cu evoluții împotriva de Messi, Ronaldo sau Neymar, câțiva dintre adversarii întâlniți de Stanciu în evoluțiile la nivelul echipelor de club.

Din punct de vedere fizic este cel mai în formă moment din carieră. Este vârful său la aceste Europene. 100 la sută ne vom califica mai departe„, a mai adăugat Kalanyos.

Cu Belgia trebuie să abordăm aceeași strategie ca în jocul cu Ucraina, înaintea căruia am pronosticat că vom învinge cu 2-1 și Stanciu va înscrie„, a spus Kalanyos într-o emisiune la Radio Unirea FM.

Rațiu este un copil modest, la fel ca Stanciu. Incredibil! Nicu, pe bună dreptate, a spus că este „fratele meu”, a mai adăugat Kalanyos.

După jocul de debut la Euro 2024, Kalanyos a avut un schimb de mesaje cu căpitanul primei reprezentative, cu inimi ca emoticoane, punctând elocvent „Istoria continuă!

Mulțumesc lui Dumnezeu că în urmă cu 20 de ani am avut încredere în Stanciu și acum primim răsplata. Pentru mine nu este ceva nou că Stanciu marchează de o asemenea manieră. A mai făcut-o în cei 5 ani la copii și juniori. Cred că golul contra Ucrainei intră în Top 5 în istoria echipe naționale. Această generație a ajuns să fie iubită ca Generația de aur acum 30 de ani!„, a mai spus Kalanyos.

El a mai avut realizări senzaționale, la Anderlecht sau Steaua. Sper că nu va fi ultimul său gol în Germania. Un turneu final este un turneu final, iar golul realizat este ceva unic, de neprețuit„, a mai precizat Kalanyos.

Drumul său nu se oprește aici. Să ne bucurăm în continuare de Stanciu și realizările sale. Să nu uităm că este de al nostru, din Alba. Am promis că merg în Germania dacă România se califică din grupă. Trebuie să ajung la Euro„, a încheiat Kalanyos.

Acesta și-a amintit un episod sugestiv pentru cariera lui Stanciu, moment petrecut în urmă cu un deceniu. „Eram la Micești, în Groapa Rotundă, Nicu avea 12-13 ani și dintre toți jucătorii pe care i-am întrebat dacă o să ajungă fotbalist adevărat și în Liga 1, a fost singurul care a ridicat mâna. I se citea de atunci în priviri hotărârea„, a povestit Kalanyos.

Mi-am dorit în primul rând să descopăr un jucător peste tot ce a fost în Alba, de la Țălnar și Mărginean, până la Ovidiu Maier. Mi-am dorit ca Nicu să ajungă la echipa națională, să fie căpitan și lider. Totul s-a realizat, sunt mulțumit pe deplin”, a mai spus Kalanyos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea