Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Antrenorii Alin Hancăş şi Adrian Bicheşi vor prelua Unirea Alba Iulia după plecarea lui Adorian Himcinschi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cuplul de antrenori Alin Hancăş şi Adrian Bicheşi este favorit să preia banca tehnică a divizionarei terţe Unirea Alba Iulia, după ce Adorian Himchinschi şi-a prezentat demisia la începutul săptămânii. Surse oficiale susţin că cei doi tineri antrenori se află în „pole position”, negocierile urmând să se deruleze în viitorul apropiat, un anunţ oficial urmând să fie făcut în momentul în care părţile vor bate palma. Sunt semnale pozitive că Hancăş şi Bicheşi vor accepta, mai multe detalii urmând să fie stabilite în jurul datei de 24 decembrie când Gicu Grozav va reveni în ţară.

Momentan nu se ştie exact formula oficială, fiind două variante: cuplu de antrenori principali, cu atribuţii şi responsabilităţi egale, sau Bicheşi – antrenor principal şi Hancăş – director tehnic.

În primul rând sunt onorat de propunere, dar trebuie să ne aşezăm la masă pentru discuţii concrete. Am dialogat pe această temă cu oficialii Unirii, însă mai avem de lămurit anumite aspecte clare. Sunt încrezător, Unirea este un nume în fotbalul din această zonă a ţării, înseamnă responsabilitate„, a precizat Adrian Bicheşi.

Cei doi sunt recunoscuţi pentru activitatea din sectorul juvenil, blăjeanul Hancăş fiind şi referent zonal în cadrul FRF şi extrem de apreciat din  acest punct de vedere. Alin Hancăş (48 de ani) a mai fost curtat în trecut de echipa din Cetatea Marii Uniri, dar şi de alte echipe din judeţ, însă a refuzat elegant propunerile, din pricina activităţii încărcate, acesta fiind şi profesor la Universitatea „1 Decembrie 1918”, dar antrenor la CSŞ Blaj.

Hancăş a reuşit două promovări în Liga a 3-a cu Europa Alba Iulia (2012) şi Industria Galda (2014), însă le-a părăsit după accederea în eşalonul superior, acesta mai activând în eşalonul terţ la Inter Blaj, echipa din oraşul natal.

Adrian Bicheşi (47 de ani) a mai activat la Unirea Alba Iulia, în diverse ipostaze, până în 2010, inclusiv „principal” în Liga a 2-a şi secund în Liga 1 cu Adrian Falub şi Blaz Sliskovic (când l-a avut coleg pe Adorian Himcinschi), trecând apoi la nivel juvenil, Unirea Alba Iulia, Kinder Alba Iulia, antrenor -jucător la Inter Ciugud. „Am avut motivele mele să renunţ, a fost o decizie de onoare. Greu de crezut că voi reveni asupra hotărârii, iar deocamdată mă opresc aici cu declaraţiile„, a spus Adorian Himcinschi, care astăzi se va întâlni iar cu oficialii „alb-negrii” pentru o discuţie finală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea